Povolání pouze pro silné žaludky

04.03.2021 | Finance

Popeláři? Pracovníci čističek? Ale kdepak. Až vám povíme, čím se lidé živí jinde ve světě, budete mít o tom, co je skutečně hrozné zaměstnání, dočista jiné mínění.

Mrtvoly, fekálie a červi? Žádný problém!

Úklidové firmy se při plnění svých zakázek setkávají s lecčím, ale ve státě Minessota existuje firma, která se specializuje na úklid skutečných extrémů. Často jsou jejich zákazníky lidé, kteří potřebují vyklidit dům, který nabyli například v dědickém řízení, avšak původní majitel si s úklidem zrovna hlavu nelámal. Výjimkou tak nejsou domy zamořené krysami, zbytky jídla plné červů, lidskými i zvířecími exkrementy, mnohdy jsou zaměstnanci nuceni odstraňovat i ostatky samotného majitele ve značném stadiu rozkladu. Zvláštní je, ačkoli byste to možná nečekali, že zdejší zaměstnanci se příliš nestřídají, přestože svorně tvrdí, že na podobnou práci si nelze zvyknout.

Pouliční zubařina

Že jsou na tom v Indii s hygienou na štíru, se všeobecně ví, avšak některé praktiky, na které tam lze narazit jsou skutečně extrémní. Jedním z případů je i zdejší zubař, který nabízí své služby přímo na ulici. To by samo o sobě ještě nebylo to nejhorší, ale pomůcky, které při své praxi používá, se téměř neliší od těch, které máme v garáži, a to ani jejich čistotou. Nosí s sebou kbelík s teplou vodou, ve které máchá použité náčiní, s jehož pomocí provádí veškeré zákroky od banálního trhání stoliček, až po složitější operace. Přímo na chodníku vám na míru napasuje zubní protézu, které sem tam nějaký ten zub chybí, jelikož se často stává, že protéza už nějakého toho majitele kdysi měla. Odporné.

Průzkumník exkrementů

Řada lidí nemá ani tušení, co se děje poté, co za sebou spláchnou záchod. Jenže spláchnutím obsahu v míse cesta jejich exkrementů nekončí. Voda i s obsahem putuje do čističky odpadních vod, kde je filtrována, desinfikována a přepouštěna k dalšímu použití. Právě u filtrů, ve kterých se separuje tuhý obsah od tekutého, začíná pro inspektora parazitologie jeho práce. Odebírá vzorky lidských výkalů a podrobně je zkoumá, zdali se v nich nenachází parazité, kteří by mohly představovat problém pro lidskou populaci. Kousek po kousku se probírá exkrementy a případné nezvané hosty rozřazuje do patřičných skupin. Ačkoli se toto zaměstnání může leckomu jevit jako nechutné, můžeme být rádi, že se mu někdo věnuje. Jedině tak můžeme účinně předcházet tomu, abychom nevymřeli na středověké choroby.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat