Hledáte radu? Zkuste mentoring!

20.02.2019 | Finance

Něco se vám komplikuje v práci, ve vztazích, nebo cítíte, že si potřebujete lépe zorganizovat čas, popracovat na některých dovednostech, a nemáte kolem sebe nikoho, kdo by vám poradil?

Jednu takovou  opravdu unikátní příležitost pro vás máme. Možná jste už slyšela o akci Equal Pay Day. A součástí téhle největší středoevropské události zaměřené na ženy je i mentoringový den. Co to přesně znamená?

Na jednom místě (v pražském Clarion Congress Hotel Prague) bude k dispozici 60 mimořádných osobností, které jsou připraveny podělit se s vámi o své zkušenosti. Bude tam třeba Libuše Šmuclerová, Mirka Čejková, ptát se můžete spisovatelky Báry Nesvadbové nebo úspěšných manažerek, jako jsou Kateřina Zapletalová z Moseru, Lucie Urválková, která řídí finance pojišťovny Uniqa, šéfky marketingu a komunikace z Plzeňského Prazdroje Drahomíry Mandíkové, jak zlepšit své komunikační dovednosti můžete probrat s Marií Petrovovou. Vybrat si můžete až pět mentorek a strávit s nimi hodinu u kulatého stolu. Všechny informace najdete na www.mentorky.cz.

Proč je vlastně mentoring užitečný? Protože se můžete dostat k informacím a zkušenostem, které jinde nenajdete. Navíc pohled zvenčí není zatížený emocemi, a tak vás může posunout k řešení, které je rychlejší a účinnější, než když se s tím svým trápením moříte sama.

Stačí jen naslouchat

Lenka Šťastná je prezidentkou veřejně prospěšné organizace Business & Professional Women CR, která celou akci organizuje.

Když napíšeme manažerky, byznys, profesionální  je mentoringový den opravdu pro všechny ženy?

Lenka: Rozhodně. Vůbec není důvod k nějakému ostychu nebo obavám. Naopak, je to opravdu jedinečná příležitost potkat zajímavé osobnosti a ptát se. Každá otázka je správná. Respektujeme introvertky, které třeba chtějí jen poslouchat. My tuhle akci neorganizujeme proto, abychom se vzájemně hodnotily a posuzovaly. Děláme ji pro ženy, aby se něco dozvěděly a aby si to také užily.

Jak se na takovou akci obléknout?

Lenka: Tak, abyste se cítila dobře, hezky a pohodlně. Vezměte si něco, co vám sluší a zároveň v tom vydržíte sedět. A nezapomeňte si červenou kabelku!

Proč to?

Lenka: Červená kabelka je symbolem celé naší akce. Červená znamená v účetnictví ztrátu a my už desátým rokem upozorňujeme na fakt, že ženy vydělávají v Česku v průměru o 21,6 % méně než muži. Také proto ženy vzděláváme, inspirujeme a sdílíme zkušenosti, abychom byly sebevědomější a uměly si o práci, pozici i peníze říct.

Lze podle vás rovnost nařídit?

Lenka: Lze. Jen to nejspíš nebude moc fungovat. To je také jeden z cílů našeho snažení – vtáhnout do společné diskuse firmy a jejich vedení. Přesvědčit je, že zapracovat na rovném přístupu, na nové firemní kultuře respektující ženy a jejich potřeby se dlouhodobě vyplatí. Já jsem moc ráda, že se nám to daří, což dokazuje i fakt, že naší akci přibývají firemní partneři a že nás podporují společnosti, jako je třeba Ikea nebo Philip Morris.

Opravdu si myslíte, že se firmy mění?

Lenka: Mění se hodně to, jak lidé pracují. Vznikají úplně nové obory, nové pozice, nové možnosti. Mladí lidé mají dneska jiné hodnoty, než třeba měla moje generace. Váží si volného času, chtějí se pořád učit něco nového, cestovat… Umějí jazyky. Firmy se tomu budou muset přizpůsobit. Jinak ty nejlepší nezískají a neudrží. A patřit mezi ty nejlepší zase znamená, že na sobě pracuji, proto je podle mě také naše akce užitečná – je nabitá informacemi a zkušenostmi. Stačí jen poslouchat a nasávat.

Poslouchat, ptát se a nasávat informace můžete 30. března 2019. Všechny informace na www.mentorky.cz

Navíc můžete pomoci dobré věci:







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat