Komentáře k článku

Jan 13.04.2019

..pěknej blábol. Za svý dluhy si může každej sám a jedině dlouhodobé zvýšení příjmu pomůže plnit závazky a nezabřednout do dluhů dalších..

nea 13.04.2019

Když na něco nemám, tak si to nekupuji. Módou dnešní doby je půjčovat si na drahé dovolené, na luxusní vánoční dárky a podobně. Když něco chci, tak si našetřím. A každý by měl mít nějakou finanční rezervu pro případ, že bude potřeba. Skromnost není špatná vlastnost jak si nyní mladí myslí.

aster nea 13.04.2019

Přesně tak - lidé si půjčují na kdejakou blbost a pak se diví, že z dluhů nevylezou. Je naprostý nesmysl půjčovat si na dovolenou, na Vánoce, na oslavy, svatby...toho by se našlo! *16*

konatovka 13.04.2019

O svých financích mám velký přehled, protože je zhodnocuji vhodnými nabídkovými produkty. Dluh jsem nikdy neměla, ani mít nebudu. Pokud jsem něco chtěla, nejdříve jsem si na to ušetřila. Dneska mají asi lidé velký problém získat bydlení a to je také dokáže finančně hodně zatížit. To jim nezávidím.:-O

Jana konatovka 13.04.2019

Máte pravdu.

helus 13.04.2019

Do půjčky bych už nešla.

Miri 13.04.2019

S tím rozhodováním máte pravdu. Pod tlakem i snadný úkol připomíná výstup na Everest.

ovace 13.04.2019

zatím jsem nemusel si brát půjčku

Siraellen 13.04.2019

zatím nemám zkušenosti s půjčkou

neregistrovaný 14.04.2019

Veškeré výdaje si zapisujem, strava, inkaso, benzin, opravy, dárky pro radost atd. na co nemáme, nekoupíme. Vždy musí bý také určitá rezerva. nevíme, co se přihodí.Pravidlo zní: Nežít z výplaty do výplaty!!! Půjčky neznáme.

Lukáš 16.04.2019

Já si vedu sešit, kde si píšu výdaje a příjmy a samozřejmě výsledek. Zhruba 2x do roka utratím více než vydělám, typicky letní dovolená a zimní dovolená. Ale, když sečtu rok, tak si vždy něco našetřím. Rezervu mám na 3 roky života. To je snad dostatek, protože v nejhorším nějaké minimum dostanu od státu (podpora, invalidní důchod, dávka na bydlení). Jde jen o to mít rezervu na věci, které k životu prostě potřebujeme- lednička, mrazák, sporák, mobil a net+ nenadálé opravy v domě/bytě (voda, elektro, odpad, okna, dveře). Na větší nenadálé výdaje už mám pojistku (požár v domě/bytě, povodeň, počasí, krádež). Kdo sutečně potřebuje auto k výdělku či cestě za výdělkem, tak tomu doporučuji rezervu vyšší tak, aby měl i na nezbytné opravy auta. Většina z nás ale může v pohodě dojíždět do práce veřejnou dopravou nebo na kole jako já. Dluhy jsem si nikdy nebral, to je člověk v pasti. Jediné, co lze uznat je hypotéka, ale musíte jí mít nastavenou rozumně. Pokud Vás bude stát méně než nájem, tak není problém. Ale i pokud nájem vyjde na stejno, tak bych se hodně rozhodoval- ono z nájmu lze odejít během pár měsíců, ale prodat dům zatížený hypo a ještě v době krize, kdy takových lidí bude více, může být oříškem. Dluhy na spotřebu by měly být politiky zcela zakázány.

aster 16.04.2019

Já vedu troje účetnictví - naše domácnost, matka, firma. Nebaví mě to, ale někdo to dělat musí - je to jediná možnost, jak mít přehled.

Jura 02.05.2019

Barák ok. Elektrika, voda atd ok. Věci pro děti ok. Jídlo ok. I na njaké ty požitky zbývá. Na odlehlejší vsi je největší zásek do kasy auto které nejni přepych ale nutnost ať pro pracující tak třeba maminy aby mohly s dětmi k doktoru atd prostě co dospělák to auto. Nemusí to být žádný výkřik novoty hlavně spolehlivost. Jde to utáhnout bez dluhů jen hypotéce jsem se nevyhnul ale to neberu v potaz když je menší než měla manželka ve vlastním bytě fond oprav.

xxkouckaxx 06.05.2019

hlavně neřešit půjčkami - to je cesta do pekla

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat