Nebaví vás nosit peněženku? Nechte se očipovat

20.08.2019 | Finance

Dnešní doba nabízí mnoho „zlepšováků“. Mezi ně rozhodně patří možnost bezkontaktní platby a také implantace čipů, díky kterým můžeme najít své zatoulané mazlíčky. Když se ale tyto dvě vymoženosti spojí, vznikne z toho produkt, o který dnes mají zájem lidé po celém světě.

Konec plným kapsám

Kartička do drogerie, do potravin, prodejny s obuví, vstupní karta do zaměstnání či školy, platební karta atd. To všechno má v peněžence nejeden z nás. Vývojáři mobilních aplikací naštěstí umožnili skenování jednotlivých kartiček do mobilních telefonů, čímž našim peněženkám výrazně ulevili. Podobnou úlevu může však nabídnout i implantace podkožního čipu, který veškeré funkce a data z karet přebere za ně. Tato možnost však zatím zaujala jen pár desítek kybermaniaků naší země.

V čem to spočívá?

Na malý, zhruba jeden centimetr dlouhý a tři milimetry široký čip lze nahrát prakticky cokoli. Čip využívá technologii, která umožňuje bezkontaktní přenos dat na malou vzdálenost a komunikuje s většinou zařízení, které se dnes běžně vyskytují v obchodech či vstupních místech budov.

Aplikace probíhá za pomoci silné jehly, do které je čip vložen. Jehlou se nejprve provede vpich, nejčastěji na hřbet ruky či mezi palec a ukazováček, kam je skrze kanylu pouzdro s čipem vtlačeno. Cizí předmět nijak nepřekáží, majitel ho po zahojení drobné ranky vůbec necítí a díky skleněnému pouzdru nehrozí ani případné alergické reakce.

Kolik to stojí?

Abyste si mohli nechat aplikovat čip, je nutné si jej nejprve opatřit. Lze jej pořídit prostřednictvím internetu a aplikovat vám jej mohou v každém piercingovém studiu. Čipy lze programovat prostřednictvím smartphonů, takže je možné si data vkládat dle potřeby.

Samotný čip vás vyjde přibližně na tři tisíce korun, cena aplikace se odvíjí od aktuálních ceníků jednotlivých studií.

Ačkoli se produkt těší velkému zájmu, na samotnou aplikaci se fronty nestojí. Lidé dávají přednost mobilním aplikacím a budoucnost vidí spíše v otiscích prstu či sítnice.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat