Komentáře k článku

Sachr 22.10.2019

Pro segy89 - jsi nejen negramot, ale i kretén. Píšu rychle a nikdy ne s hrubkami. To jsou jen výmluvy všech mladých blbečků. Neumíte gramatiku, ani malou násobilku. Jste debilní ze všech těch notebooků a mobilů. Nemáte sociální chování, neumíte komunikovat s lidmi, nemáte skutečné přátele. Žijete ve virtuálním světě a máte už i pouze virtuální mozky. A k té práci za socialismu: Ujišťuju tě, že bys v té době dělat nechtěl. Víš vůbec, že se ve většině firem dělalo v úkole? Že se pracovalo i v sobotu? (Volné soboty vám vydobyli tátové a dědové.) Že se chodilo makat zadarmo na akce Z - víš úplný houby. Když měl někdo těžkou práci bez velké zodpovědnosti, mohl si dát 7stupňové pivo (kotelníci, slévači, zedníci apod.). Ale zapomeň na to, že se jinak někde chlastalo legálně. Byl to stejný přestupek jako dnes. A hlavně vidím u všech těch mladých blbečků, se kterými chodí naše (pracovité, protože řádně vychované) dcery, jak je jim pořád špatně, bolí je bříško a hlavička, a jak mocinky je v práci honěj. Tak zavři ústa a neblij tady sračky. O minulosti nevíš nic a současnost tvoříš právě ty a tobě podobní mentální a hlavně agresivní chudáci. Vojnu na vás.

R.D. Sachr 22.10.2019

Fascinující jak mají ty slušně vychované dcery talent seznamovat se pouze s těmi ubrečenými chlapci, kterým práce ubližuje. Takže buď je chyba ve výchově na obou stranách a nebo nám nepíšete celou pravdu. Další věcí je že klasicky stáří neznamená nutně moudrost/pracovitost a zároveň mládí neznamená nutně hloupost/lenost. Doba se změnila za posledních 40let, podmínky pro práci, to co považujeme dnes za standard bylo před těmi 40lety naprosto scifi, internet, počítač, televize, mobil, auto všechno se mění a s tím se mění i možnosti a celý život mladé generace. Oficielně spadám do generace milenialů ale aktuálně jsem ve špinavých monterkách u CNC 5ti osé frézky která mi co pár minut vyrobí kus, jsem sám na směně a budu tady do 3h rána (13hodin/den), spadám tedy do té kategorie uplakánků a ublíženců nebo s vaším dovolením do té skupiny normálních lidí ačkoliv jsem tedy mileniál?

Jirka Sachr 22.10.2019

Souhlas,přesně řečeno. Mladí jsou ztraceni, jen samý fetky.

fabo1976 Sachr 23.10.2019

Děkuji

Klára 22.10.2019

Vážení, dnešní mladí zaměstnanci jsou převážně vystudovaní s titulem, např. Bc. , a tato novodobá inteligence ani pořádně pracovat nechce a ani nebude. Trefí tak maximálně k píchačkám, na toaletu a do kantýny...Pracovali by asi nejraději od deseti do oběda, a pak ještě možná chvilku, a minimálně za 50.000.- čistého. Nač tolik studovaných nemakačenků, když nedokáží napsat úřední dopis z ruky, nepočítám v tom dopis ze šablony, kde se jen mění jméno a příjmení spolu s adresou , je to samá hrubá chyba. Ozvat se a být suverénka s řasami dlouhými až na čelo a bezchybným makeupem - to skutečně v kanceláři nepotřebnují...Tam se má pracovat a ne ševelit půl dne do telefonu...

Klerika 22.10.2019

Vážená paní redaktorko, co si třeba zopakovat pravidla českého jazyka ? Vyplívat...Vyplívá se tak jedině záhonek od plevelu, že ? Hlavně, že Vás královsky platí....

Milan 22.10.2019

Jo demonstrovat proti oteplování, organizovat nátlakové akce, lepit se k asfaltu - to by jim šlo, ale chudinky se psychicky hroutí z práce:):) Lidé vychovali zhejčkanou rozmazlenou generaci fracků, kteří si o sobě myslí jak nejsou chytří a přitom mají nižší IQ než jejich rodiče prarodiče.... a 90% z nich nějakou psychickou poruchu...:)

Normálka člověk Milan 22.10.2019

Zničili jste mi dětstvíííí *21*

Jirka Milan 22.10.2019

Přesně.Mladým chybí hlavně pokora.

R.D. Jirka 22.10.2019

Akceptovat tohle prohlášení od někoho kdo hází všechny na jednu hromadu je těžké ale v podstatě máte pravdu. Nicméně mám drobnou výtku k tomu protestování atd... jak jsme se dostali jakožto civilizace k tomu že již třeba "nevypouštíme“ chemikálie do vodních toků? .... ano díky protestům které upozornily na tyto problémy, které pořádala greenpeace v minulém století takže proč je špatné upozorňovat na problém i když někdy dost nešťastně a tupě (Londýn a nedávno metro). Ať se nám to líbí nebo ne je potřeba otevřít svou mysl argumentům a důkazům od lidí kteřî jsou experti na dané téma (né lidem kteří tvrdí o sobě že jsou experti ale od lidí kteří jsou opravdu znalí ve svém oboru). Dále pokud vím tak IQ testy tak jak mají být správně, mají vždy stejný průměr, takže by bylo potřeba dát naprosto stejný IQ test různým generacím které by měli stejné školní předměty, stejné vyučování, stejné možnosti zájmů a koníčků, což je nemožné takže tvrdit že mladší znamená menší IQ je špatně už z principu jak se má dělat IQ test, a vynechte IQ testy co jsou na internetu za 30kč placené přes sms… dle těch mi před 10lety vyšlo IQ 132 což je blbost. :-D

Lina 22.10.2019

"Lidé, kteří nemají příliš dobré organizační schopnosti, mají také sklon k rozpačitosti." ...k té hrubce z vyjmenovaných slov bych ještě přidala zamyšlení, zda by namísto "rozpačitosti" nemělo býti použito slova "roztržitosti".

Segy89 22.10.2019

ty vole co za starou picu, napsalo tenhle clanek, ze mladi to v praci nezvladaji, este aby ji kdyz vy stari kokoti jste delali nekde ve fabrice a chlastali u toho pivo a meli jste to v pazi jak se dalo, dneska se doba zmenila, mladi jsou v praci cely den a po mesici dostanou almuznu, za kterou zaplati tak mozna najem, a na nic vic jim nezbyde, ale to je asi v poradku co ? debilo stari zasrani, nejdrive si uvedomte co by jste delali dneska vy, kdyby jste meli holou prdel a byli mladi, ale to si mozna ze strachu nedovedete ani predstavit a budete tu vymyslet takove sracky.

Segy89 Segy89 22.10.2019

sry za chyby psal jsem to rychle, nechci ztracet cas xD*21*

Jarda Segy89 22.10.2019

Obvyklá výmluva těch, co nejsou schopni zvládnout ani svůj mateřský jazyk :-D

Segy89 Jarda 22.10.2019

Nic proti, ale dulezita je pointa a ne chyby, navic ja si tu na mladou generaci nestezuju, verim ze kdyz si to jeste parkrat prectes, tak ti to mozna dojde. co tim chtel basnik rici. ja, to co pises ty pul hodiny, zvladnu za minutu, ale verim ze se budes radeji soustredit na gramatiku. Vymlouvaci xD

Jarda Segy89 22.10.2019

Zvládnu to stejně rychle, správně česky a ještě tomu každý porozumí na první přečtení, na rozdíl od Tvého výplodu XDXD

Normálka člověk Segy89 22.10.2019

Tý jóóó, ozval se znalec poměrů minulých. Takže asi tak... když jsem před 30 lety začal pracovat, musel jsem makat, protože jsem byl mladý a až mi prý bude tak padesát, budu moci konečně v práci i zaslouženě odpočívat, protože budou makat mladí. Toto mi věštili pánové s radionkami nasazenými na hlavě a krásně rostlými kotletami. Již tehdy jsem tomu nevěřil a má předtucha se splnila. Dodnes ty socialistické "makáče" vidím před očima a jistě je hřál brzký a hezký důchod. V devadestátkách se začalo propouštět a místo áčkařů a spiťanů, propouštěli nás, tehdy mladé... že jsme mladí a silní a práci si prý rychle najdeme... říkejte to čerstvě ženatému, právě se zařizujícímu mladíkovi. Je mi padesát a mám někdy dojem, že musím makat stále víc, abych si vůbec práci udržel, protože jsme prý kdysi nemuseli tak makat a mladí jsou prý výkonnější a za branou jsou desítky mnohem pracovitějších adeptů. Nechci házet všechny mladé do jednoho pytle - někteří makají jako šrouby, bez keců, jiní se musí trochu usadit, aby pochopili, že práce není nadávka a že pracovat nebolí, avšak dobrá polovina z nich by nejraději nedělala nic, jen se poflakovala, nebo radila jiným a měla plat, jako zkušený pardál. Těžko soudit, byl jsem také mladý a měl své sny, ale zdaleka jsem si nemohl dovolit ani jen z desetiny toho, co si mladí vůči o dekády starším kolegům dovolují dnes. Kde se v nich bere ta sebejistota, to nepojímám.

Jirka_26 Segy89 22.10.2019

Jsi tak blbý normálně nebo tu blbost po nocích trénuješ? Asi to druhé, protože nikdo tak blbý být nemůže. O tom, jak se pracovalo za bolševika a za jaké peníze nemáš sebemenší páru. Pásová výroba nebo práce na lince, kde jsi byl závislý na tempu a práci ostatních a flákat se jaksi nešlo. Práce v úkole, kde jsi byl placený od vyrobeného kusu - opět jsi musel splnit normu, protože se s těmi kusy počítalo v následných operacích. Dnes dostaneš zaplaceno na hodinu a je jedno, kolik toho vyrobíš nebo uděláš. Alkohol na pracovišti? Klidně jsi dostal padáka na hodinu a ještě jsi to měl napsáno v zápočťáku jako důvod ukončení pracovního poměru. Takže sehnat si pak někde dobrou práci tak docela dobře nešlo. Skončil jsi u lopaty. Jinak - co si myslíš, že námezdná práce cvičené opice je kdekoli na světě nějak zvlášť honorovaná? Tak zkus podnikat, pak poznáš, jakou cenu mají peníze a kolik musíš vydělat, abys měl ty peníze, které nejsou almužnou. Zaměstnej pár lidí a pak mi dej vědět, jak jsi to udělal, aby tví zaměstnanci nedostávali almužnu za to nicnedělání... Omlouvá tě jen to, že jsi ještě mladý a hloupý. Snaž se, abys s púostupujícím věkem tu hloupost přeměnil v moudrost.

marika Jirka_26 22.10.2019

opravdu se divím , jak někdo toto může napsat , rodiče makali od nevidím do nevidím , lidi měli holou prdel taky jako vy nyní, nemohli mít všechno hned , celej život na něco šetřili a něco budovali , auto měl málokdo , telefon taky , zato jezdili do práce autobusem , na kole ap., taky někdy z odpolední pěšky 4 km , protože nic nejelo. u soustruhu , v lese, sestry v nemocnicích makaly 3 směny bez jednorázových pomůcek pro pacienty .... je toho hodně o čem psát . ale pro takové jako vy to nemá cenu.

marika Jirka_26 22.10.2019

Jirkovi to nepatřilo ten můj koment , ale Segy89 . To kus v..a.

Lukáš Segy89 22.10.2019

Pravděpodobně autor - "generace mileniál" ... koment psaný v pracovní přestávce? to je 50:50 P.S.: V zásadě máš v části pravdu ... ale třeba text možná lépe gramaticky upravit, ne?

Eva Segy89 22.10.2019

Teď jste mě fakt rozesmál. Chudáčci mladí dneska dřou za mrzký peníz. No jak který. Kdysi se říkávalo, že "jaký si to uděláš, takový to máš". A za co ti mladí teda tolik cestují po celém světě? A za co si kupují auta, motorky, kola a další "potřebné" věci? A naříkají, že nemají na bydlení. Staří dřív napřed šetřili a teprv pak si něco pořizovali. Mladí jedou dnes většinou na dluh, protože musí mít všechno hned. A pak se diví, jak je všechno drahý, když všechno vlastně díky půjčkám přeplácí. A jak říkají právě mladí - "každý má dnes možnost vyniknout, ne jako dříve, kdy se lidi museli chovat jako stádo ovcí". Tak se snažte víc a budete na tom líp.

aster Segy89 23.10.2019

A tvoje pointa je u obou tvých příspěvků kde? Ve sprostých slovech a mizerné gramatice? To, co jsi napsal ve svém prvním příspěvku, jsou jen bezcenné zvratky neschopného člověka. Co umíš, že se tady tak vytahuješ?

Ina 22.10.2019

A bude hůř ! Generace mileniálů i mladších prostě není zvyklá plnit povinnosti, soustavně a odpovědně pracovat a zejména neumí zvládat běžné životní nezdary. Při špatném vysvědčení se sebevraždí, při nedorozumění s rodiči utíkají z domu a musí pátrat policie, při neúspěších s partnery vraždí je nebo i celé rodiny, zaměstnání mění jako ponožky. Nejsou prostě výchovou vybaveni ke zvládání zcela běžných životních stresů. Rodiče jim od dětství umetají cestičku a nenechají je řešit zcela běžné, jimi samotnými způsobené problémy. A o plnění povinností od ranného věku raději ani nemluvit.

Dave Ina 22.10.2019

ale hlavne ze za tvojich casu, se chlastalo pomalu u pasu a vsichni to meli v pici to uz nikomu nevadilo co ? , chtel bych videt tebe kdybys dneska po mesici v praci dostala almuzunu za kterou bys tak mozna zatahla najem a mela uplny PRD. fakt vytahnete ty hlavy z prdele, vy stari kokoti, sami jste nas nic nenaucili a zili v dobe kdy neschopnost vytezila, a tet tu budete psat takove picoviny :D

Janča Dave 22.10.2019

vytezila, a tet......Vás toho opravdu moc nenaučili...:-)

René Dave 22.10.2019

Nechutný sprosťák a ještě imbecil, kterému nedochází, že mládí není charakterová vlastnost, stejně tak stáří. Ty budeš starý taky rychle, jen se neboj a pokud se bude rozum generaci od generace takhle zhoršovat, tak už Ti nebudou jen takhle sprostě nadávat, jako to děláš Ty, ale s největší pravděpodobností Tě pošlou do plynu.. Takový ubožák se chce vůči něčemu ohrazovat? Tu hlavu máš na tom temném místě Ty,, takže si ji odtamtud vyndej sám. Nikdo netvrdí, že všichni byli ideální, stejně jako u mladších nejsoi všichni ztracení, ale za pár let poznáš sám, jaké máte schopnosti. Ovšem v případě lidí, jako jsi Ty se stane jen to, že budete fňukat a ukazovat kolem sebe, kdo za to může. Akorát, že pak už budeš starší i Ty a budeš při tom fňukání a osočování vypadat pěkně blbě. A nevím nic o tom, že by se v současnosti nemusely živit i předchozí generace. Ty to podle Tebe dělají v dnešní době jak jako? Jsi opravdu případ pro psychiatra, vyhledej ho rychle, ať máš čas něco o sobě zjistit, než umřeš. Běží to totiž o dost rychleji, než myslíš....

Normálka člověk René 22.10.2019

Přesně toto občas mladým vlepím, že to, jak se chovají nyní ke starším oni, se jim násobně vrátí a budou se pak divit. Ostatně, s tím plynem bych se vůbec nedivil. Jak jsem napsal prve v mém příspěvku, nemyslím si, že všechna mládež je zlá a k ničemu. Mladí nejsou zlí, jen doba je jakási...

janinka René 22.10.2019

Tak jsi se měl lépe učit, založit si třeba svoji firmu, nebo se stát ředitelem zeměkoule... a pak bys tu nemusel kňučet a psát nemožné hlouposti....

Lukáš Ina 22.10.2019

Bohužel to tak nějak bude ... snad jen ne "rodiče", ale i jeden rodič někdy s umetáním cestičky někdy ke škodě stačí.

Václav 22.10.2019

Chudáčci malí - děje se jim zlo, musí do práce a tam dokonce pracovat. Něco by se s tím mělo udělat! Navrhuji zavést novou lékařskou diagnózu MZGZ - Moribundus Zaživa Generace Z, přiznat slušný důchod a ostatním pracujícím prodloužit odchodový věk do důchodu na 83 let, abychom MZGZ měli z čeho honorovat.

Em 22.10.2019

Pozor na to, aby autorem nebyl "mileniál" nebo příslušník "generace Z". Co kdyby ho kritika kvůli slovu "vyplívá" dovedla až k citovému zhroucení...? Vyjmenovaná slova - 3. třída základní školy.

Mia 22.10.2019

Co tohleto psalo za analfabeta??

Vladimír 22.10.2019

vyplívat s měkkým i ..... dotyčný co to psal byl taky asi ve stresu

lída 22.10.2019

vyplývat, nikoli vyplívat, žádný plevel netrhali

Marta 22.10.2019

A co teprve v té práci začít pracovat! Vidím to kolem sebe - zaučovala jsem svoji nástupkyni - během tří měsíců nepřišla ani jednou včas, peníze nechávala běžně pohozené na stole, trezor jí asi nic neříkal (nešlo o velké sumy, ale pro mne je i to "pětikilo" dost peněz), aspoň jednou týdně zapomněla zamknout při odchodu z práce nejen kancelář, ale i budovu a občas zůstaly klíče i v zámku. To byla v té době svobodná, bezdětná a bydlela asi 500m od firmy...Půlku pracovní doby strávila tvorbou svých vizitek, kde bylo nejdůležitější sdělení BcArt... Rok narození 1989.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat