Plnovous znevýhodňuje při hledání práce, brýle a kravata pomohou

31.10.2019 | Finance

Sociální psychologové z Floridy mají špatnou zprávu pro hipstery a jiné milovníky plnovousu. Ačkoli je pěstěná bradka moderní, při konkursu do nového zaměstnání může jeho majitele znevýhodňovat. Šéfové je považují za méně kompetentní a příliš agresivní především v pozicích, kde je potřeba týmová práce a poslušnost. Naopak brýle a kravata vysílají pozitivní signály.

Za všechno může podvědomí

Ačkoli se to může zdát povrchní, lidé jsou příliš slabí na to, aby podvědomé signály vysílané vizáží ignorovali. Většina náborových pracovníků a manažerů na pohovorech tak podléhá primitivním pudům. A vzhled uchazeče je při výběru pro pozici ovlivňuje, třebaže dotyčný v mluveném projevu a životopisu prokáže vysoké kompetence.

Ačkoli je plnovous moderní a podporují ho celebrity, při žádosti o práci v korporátu či kanceláři je nevýhodou.

Plnovous jako překážka

„Výsledky naší studie mají jasné důsledky pro uchazeče o povolání na pozicích, v nichž vizáž vzbuzující dojem, že jste méně vstřícní a vřelí, může být na škodu a snižovat atraktivitu uchazeče,“ uvedl profesor Marc Fetscheri z Rollins College na Floridě v článku pro odborný časopis Journal of Social Psychology.

Ačkoli se tím jeho studie příliš nezabývala, tedy příčinným vztahem, výzkumy jiných sociálních psychologů dokazují, že muži s plnovousem jsou vnímáni jako agresivnější, maskulinnější a příliš dominantní.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat