Být šťastnější v práci není nemožné

Těch, které to v zaměstnání skutečně baví a naplňuje, je jako šafránu. To ale pořád ještě neznamená, že nemůžete být jedním z nich! Pomůže vám v tom kolo, regenerační pauzy a trocha okolního pořádku.

Znáte to. Jen ráno zakřičí budík, už vás přepadne špatná nálada. Představíte si totiž dlouhou pracovní dobu a s ní i puntičkářského šéfa, nepřátelský kolektiv a tunu povinností, které musíte stihnout. A k tomu ten stres, stres a zase jenom stres! Jeden by řekl, že v takových podmínkách lze podávat nějaké výkony opravdu těžko. Opak je ale pravdou! Jak celým dnem proplout s úsměvem na tváři a ještě získat potřebnou motivaci? Zkuste to třeba takhle…

Dejte autu pauzu a oprašte kolo

Musíte do zaměstnání dojíždět, k čemuž využíváte svůj automobil, popřípadě hromadnou dopravu? Už způsob přepravy nabízí možnost, jak si do žil vlít potřebný optimismus. Kanadští experti z Concordia University se na základě své studie domnívají, že ti, kteří k transportu do práce využívají kolo, jsou po zbytek dne mnohem méně nervózní. Cestou na bicyklu si prý navíc utuží i empatii, což může vylepšit profesní mezilidské vztahy. Zní to jako plán? V potaz můžete brát i fakt, že tenhle nutný sportovní trénink vylepší také tělesné křivky.

Udržujte pořádek. Vždycky a všude

Je úplně jedno, zda jste údržbář, finanční poradce, prodavač nebo ředitel velké firmy. Buď jak buď, udržovat okolo sebe pořádek je cesta, jak se cítit opravdu dobře. Takže žádné poházené tužky, šroubováky ani dokumenty, ano?

„Přestože je chaos jen zřídkakdy uznáván jako spouštěč negativních emocí, nepořádek hraje zásadní roli v tom, jak se v daném prostředí cítíme. Pobyt v krajně neuspořádané místnosti totiž v člověku zanechává pocity úzkosti, frustrace a beznaděje,“ nalévá čistého vína americká psycholožka a autorka mnoha knih zaměřených na duševní zdraví Sherrie Bourg Carter. Ta zároveň připouští, že pohled na „binec“ je naprosto neslučitelný se schopností koncentrace i dobrou náladou.

Nevynechávejte přestávky

Pokud jste v zápřahu několik hodin v kuse, je jasné, že vaše psychické rozpoložení nebude nic moc. Proto své přestávky, na něž máte nárok, skutečně využijte pro sebe a nedohánějte jimi resty. Během volné chvilky se v klidu najezte, jděte se projít, zavolejte svým blízkým, zkrátka udělejte cokoli, co vás přivede na jiné myšlenky. I tohle se na pracovní spokojenosti může pozitivně odrazit!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat