Dejte sbohem špatné práci

V zaměstnání trávíme největší část našeho života. A tak by stálo za to, mít to správné. Jak se vlastně pozná, jestli je dobré nebo špatné? Prozradíme!

V normálním případě strávíme v zaměstnání asi polovinu pracovního dne. To znamená, že tam jsme častěji než v kruhu rodiny, na setkání s přáteli nebo u svých koníčků. Momentálně všechno vypadá trochu jinak, protože mnohdy pracujeme z domova. Přesto, nebo právě proto bojuje někdo s pocitem neuspokojení. A pokud nejste spokojení na pracovišti, trpíte tím nejen vy, ale i vaše mezilidské vztahy. Jak poznáte, kdy jde o vyčerpání z pracovního stresu a kdy jde o duševní nenaplnění?

Stěžujete si přátelům, a sice pořád

Přátelé máme také proto, aby při nás stáli v těžkých časech. Když tedy neběží v práci všechno jako po másle, měli by vás ti opravdoví vyslechnout, nabídnout útěchu a možnosti řešení. To ale nemůžou dělat věčně. Pokud si budete stěžovat pořád, ale nikdy nebudete chtít nic aktivně změnit, nemůžete čekat, že vám přátelé i po stopadesáté osmé budou trpělivě naslouchat. Proto si musíte pomoct sami – tak, že svoje starosti přeměníte na výzvy. Pak budete nuceni svoje problémy pojmenovat konkrétně, a najít řešení bude pak mnohem jednodušší.

Vrháte se do jiných úkolů

V zásadě je to samozřejmě dobře, že máte kromě práce ještě čas a energii na jiné věci. Pokud se ale jinými úkoly a aktivitami zabýváte až příliš, mohlo by to být proto, že se snažíte překrýt jiné problémy. Lidé, kteří jsou v zaměstnání nespokojení, jsou typičtí představitelé, kteří svůj den dokážou zaplnit tolik, že nemají čas o své nespokojenosti přemýšlet. Jestliže teď sami sebe podezříváte, že byste do této skupiny mohli patřit, udělejte si dva seznamy: Na jeden napište, co je pro vás v životě důležité, a na druhý, co každý den děláte pro dosažení těchto důležitých cílů. Takže jestliže je práce na jednom seznamu, měla by se rozhodně objevit i na tom druhém.

Litujete často a hodně

Je-li člověk nespokojený na pracovním poli, má nespočet příležitostí litovat. Že tenkrát nedokončil studium, že se nepřihlásil k výběrovému řízení, že nepřijal tehdy ten projekt… Zlobit se kvůli chybám je normální, ale může být také škodlivé. Protože nemáte-li možnost je změnit, jste vystaveni příliš velké frustraci. Využijte chyby jen jako ponaučení do budoucna a pak téma uzavřete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat