Psychologie úspěchu: Rychlokurz úspěšného života

13.02.2012 | Finance

„Tato kniha prezentuje rychlokurz úspěšného života,“ je uvedeno na obálce titulu Psychologie úspěchu, Tajemství, jak vždy docílit toho, co si přejeme. Hledáte návod, jak objevit a hlavně využít svůj talent? Osvojte si pět pravidel a sedm klíčových typů jednání, a dostanete od života vše, po čem toužíte… Takže co? Opravdu to funguje?

Když knihu otevřete, pocítíte nutkavou potřebu ji ihned prolistovat, zjistit celý její obsah a teprve potom se vrátit k úvodu. To je v pořádku. Už jen to pouhé „prolítnutí“ má burcující efekt. Dostanete strašnou chuť objevit své „no know“ čili talent, vnitřní bohatství, silnou stránku, věc, která vám jde lépe než těm ostatním. Myslíte, že svůj klíčový talent nemáte? Ale jděte! Máte! Akorát o něm ještě nevíte!

Ale nebojte, okolo sté stránky už patrně budete mít jasno, takže vás pohltí dychtivost a zvídavost, jak svůj talent prohloubit, znásobit a zviditelnit. A to celkem snadno, nenásilně.

Již od začátku oceníte přehlednost, stručnost a logičnost, s jakou je kniha napsána. Vše je vysvětleno bod po bodu, nebudete usínat nad dlouhými odstavci a bezduchými komentáři, o jejichž smysluplnosti začnete pochybovat už v první větě. Jelikož obsah Psychologie úspěchu nutí udržovat mozek v chodu, na podobnou nudu zapomeňte.

Test dobře využitého života, vysvětlení, co je vlastně úspěch, fáze životní křivky a různá cvičení pro lepší orientaci sebe sama přinese (pro někoho asi překvapivé) odpovědi. Pomalá, ale jistá transformace „z nikoho“ na lovce úspěchů tak bude započata.

Knihu patrně přečtete jedním dechem, a to až k závěrečným kapitolám s názvy Přilákejte příležitost či Soustřeďte se. Pak už si budete moci užít svůj úspěch v tom, v čem doopravdy vynikáte. Chcete konkrétní rady? Neprozradím. Na cestu vás nasměruje autorka této knihy, která má v sobě jistý dar: nadmíru povzbuzuje zapálení pro věc, a to bez ohledu na to, zda se rozhodnete udělat kariéru ve stavebnictví, hotelnictví nebo třeba žurnalistice.

Úspěch je totiž předurčen všem, ovšem ne každý si je toho vědom. Právě proto je potřeba oddělit nepodstatné věci od těch podstatných a „nakopnout“ své já k výkonu. A k tomu vás tento titul navede.

Tak co, jste připraveni dosáhnout víc, než jste si kdy představovali?

Psychologie úspěchu. Tajemství, jak vždy docílit toho, co si přejeme.

Originální název: The psychology of success secrets of serial achievement
Autor: Judith Leary-Joyceová
Nakladatelství: Computer Press 
Rok vydání: 2011
Cena: 349 Kč
počet stran: 244







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat