Máte vlohy být podnikatelkou? Odhalí to váš prsteníček!

U mužů poměr délky prsteníčku a ukazováčku vypovídá o mnohém. Pánové mající delší prsteníček mají zdravější srdce, jsou zdatnější, většinou také atraktivnější a mužnější, zároveň je mezi nimi víc gayů a jedinců s velkým pyjem. Vliv poměru délek těchto dvou prstů u žen je méně prozkoumán. Italští ekonomové ale zjistili, že dámy mající delší prsteníček jsou úspěšnější v podnikání a byznysu.

Aldo Rustichini a Luigi Guiso z Římské univerzity Tor Vergata (L‘Università degli Studi di Roma Tor Vergata) provedli výzkum a zjistili, že u žen poměr délky obou prstů ovlivňuje prostorové vnímání, ochotu riskovat a asertivitu. Ženy s delším prsteníčkem než ukazováčkem byly lepší ve všech kategoriích. A byly nejen lepší sportovkyně, ale také lepší podnikatelky.

Při vývoji plodu v děloze se v určitou chvíli rychle vyvíjejí články prstů, ve stejném období se vyvíjejí také klíčové oblasti v mozku. A v tu chvíli hrají rozhodující roli pohlavní hormony. Když má matka více testosteronu než estrogenu, pak se prodlouží více prsteníček než ukazováček. A naopak při nadbytku estrogenu je delší ukazováček. Délky prstů tedy neovlivňují vlastnosti člověka, ale jsou pouze indikátorem toho, co se dělo v děloze při vývoji prstů. A mozku. Tehdy měly hormony vliv na vývoj mozku a také určitých vlastností člověka.

„Ovšem spoléhat jen na biologii v podnikání by nebylo dobré, podle řady vědců lze totiž biologickými dispozicemi vysvětlit jen čtyřicet procent vlastností… Pokud v dětství není kultivována soutěživost, nebo když společnost, v níž člověk dospívá, nepodporuje ženy, nikdy nebudou úspěšné jako podnikatelky, ať mají prsteníček dlouhý jakkoli,“ dodává k výsledkům výzkumu profesor Rustichini.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat