Navýšení hodnoty vaší nemovitosti

25.07.2023 | Finance

Stěhujete se do většího nebo naopak menšího (levnějšího) bytu či domu? Vylepšete svoje dosavadní bydlení tak, aby se prodalo za co nejvyšší nabídku!

Zvyšování hodnoty nemovitosti se může zdát jako skličující a drahý úkol. Ať už však tržní hodnota bytu nebo domu ve vaší oblasti stoupá či klesá, stále existují věci, které můžete jako majitel udělat.

Vymalujte

Čerstvě vymalované pokoje vypadají čistě a dodávají domovu novější atmosféru. Nejdůležitější věcí, na kterou byste měli pamatovat, je výběr barev, které bývají vizuálně přitažlivé a zároveň nejsou v rozporu s vaším dekorem. Základním pravidlem je upřednostnění neutrálního odstínu, jež osloví nejširší spektrum kupujících.

Vizuálně zvětšete velikost

Pro mnoho kupujících je důležitý vizuální prostor a to, jak mocně interiér domova působí. Ti s většími rodinami se obvykle zajímají o domy s větším úložným prostorem, protože větší rodiny mívají mnoho věcí. Jako majitel nemovitosti poukazujte na úložné funkce vašeho domu a prostory uvnitř opticky zvětšete. Začněte tím, že uklidíte své skříně i garáž. Čím méně věcí potenciální kupci ve vašem úložném prostoru uvidí, tím větší se jim prostor bude zdát.

Lehce zmodernizujte koupelnu

Čistá, moderní koupelna zvyšuje hodnotu nemovitosti, aniž by výrazným způsobem zaútočila na vaši peněženku. Leckdy stačí výměna osvětlení (rozhodně se vyhněte žlutým žárovkám a studenému zářivkovému osvětlení), nové obklady či koupě sprchové zástěny.

Proveďte aktualizaci kuchyně

Aktualizace kuchyně je klíčem k maximalizaci hodnoty nemovitosti vašeho domova. Je to místo, kde se rodiny obvykle shromažďují, což z ní činí hlavní prodejní místo. V tomto prostoru můžete vyměnit starou kuchyňskou baterii za novou, nechte potáhnout či nalakovat dvířka, obstarejte originální úchytky a madla.

Ozdobte exteriér

Exteriér vašeho domu je stejně důležitý jako to, co je uvnitř! Nejen, že je to první věc, kterou lidé uvidí, když si prohlížejí váš dům, terasa, veranda či hlavní vchod určují, zda kupující bude mít zájem vidět zbytek. Ukliďte zahradu, nechte opravit chodníček z kamenů a obrubník, k hlavním dveřím, které by možná taky snesly rekonstrukci, postavte vysoký květináč z přírodního materiálu, jež se dá sezonně dozdobit dekoracemi.

Zdroje: názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat