Buďte v práci výkonnější. Tyhle triky opravdu fungují!

Někdy se prostě stává, že ať se snažíme, jak se snažíme, práce nám prostě nejde od ruky. A v zaměstnání to nemusí dobře dopadnout… Jak podávat na pracovišti co nejlepší výkony? Stačí překvapivě málo!

1. Půlhodinka pro sebe

Jste v práci od nevidím do nevidím, neustále na vás útočí nejrůznější termíny apod. Zkuste jeden den v týdnu odejít o půlhodinku dříve! Jednak získáte 30 minut volného času navíc, jednak se ji budete snažit další dny podvědomě dohnat. A budete pracovat mnohem rychleji a efektivněji, takže ve výsledku nebudete muset zůstávat po zbytek týdne tak dlouho v práci přesčas.

2. Jedna věc za čas

Soustřeďte se v práci vždy jen na jeden úkol a neodbíhejte od něj, dokud není vyřešený! Budete-li řešit několik věcí najednou, váš mozek nebude za chvíli stíhat. Navíc se dostanete do většího stresu a o produktivitě si budete moci nechat jen zdát…

3. Méně zpráv

Nesledujte během pracovní doby zpravodajství (například na internetu). Jednak odvádí vaši pozornost, jednak vás může nepříjemně rozrušit (vždycky se najde alespoň jedna zpráva, která se vás nějakým způsobem dotkne). A jsme zpátky u stresu a nepozornosti, jež k efektivitě práce dvakrát nepřispívají.

4. Ranní rozcvička

Pokud si po ránu dojdete zaběhat nebo třeba zaplavat, ještě než se vydáte do práce, skvěle tím „nastartujete“ mozek. A na pohyb nerezignujte ani po čas pracovní doby – vyběhněte schody do druhého patra, v nevyužívané místnosti si dejte pár dřepů apod. Vlijete svému mozku novou sílu.

5. Příruční blok

Vždy mějte na stole po ruce blok a tužku – nejenže si do něj můžete zapisovat, co všechno ještě musíte udělat a vyřídit, ale svěřit mu můžete nejrůznější nápady, které zrovna dostanete a v dané chvíli nemůžete realizovat (což znamená, že je za chvíli spěšně zapomenete).

6. Zdravá svačinka

Rozhodně v práci nehladovte, ale vyhýbejte se i těžkým jídlům, po nichž budete spíše ospalí (a tedy nijak produktivní). Pravidelně si tedy dopřejte po 2 až 3 hodinách nějakou maličkost – třeba ovoce, hrst oříšků, celozrnný plátek chleba atd. Hladový ani přejedený člověk není extra výkonný

7. Cvičení pro mozek

Kromě již zmíněné ranní rozcvičky můžete svůj mozek nastartovat i malým „mentálním cvičením“. Zkuste si proto u snídaně vyluštit křížovku nebo třeba sudoku. Mozek se probudí, „zahřeje“ a bude připravený na složitější úkoly, které mu přes den naservírujete.

8. Žlutá je dobrá

Vaše produktivita závisí i na prostředí, jež vás v práci obklopuje. Průzkumy ukazují, že nejlépe naši práceschopnost zvyšuje žlutá barva – snižuje totiž hladinu melatoninu, tedy hormonu, který je zodpovědný za spánek. Většina z nás samozřejmě těžko ovlivní například barvu stěn v kanceláři, ale zkuste něco žlutého „propašovat“ alespoň na svůj pracovní stůl. I kdyby to měl být žlutý rámeček na fotku s rodinou nebo jemně žlutá barva na ploše obrazovky počítače.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat