Pracujete v kanceláři bez oken? Tohle byste měli vědět!

Také nemůžete usnout? A pracujete celý den v prostředí bez oken a přirozeného světla? Pak je důvod nespavosti nalezen. Osoby, které pracují v kancelářích a provozech bez oken a přirozeného světla, často nemohou večer zabrat a koukají do stropu. Či z okna. Nepřirozené světlo je připraví v průměru o tři čtvrtě hodiny spánku denně.

Osoby pracující naopak přímo u okna mají kvalitnější spánek, v noci se méně budí a jsou pak se svým životem spokojenější.

„Kvalitní návrhy kanceláří mohou podpořit fyzické i mentální zdraví zaměstnanců,“ tvrdí psychologové z University of Illinois.

Nekvalitní spánek a problémy s usínáním přispívají k obezitě, srdečním chorobám a diabetu. Nedostatek denního světla na pracovišti zkrátí spánek v průměru o šestačtyřicet minut, jak odborníci z University of Illinois prokázali ve svém experimentálním výzkumu.

Problém je, že v kancelářích není dostatek modrého světla, které má vlnovou délku části spektra slunečního světla řídící naše vnitřní hodiny. Takže můžete mít skvěle uměle osvětlenou kancelář, ale nemá to stejný účinek, protože umělé světlo neobsahuje modré spektrum,“ vysvětlují autoři studie.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat