Prostreno.cz

Candát na másle

Rychlý oběd, snadný na přípravu, kdo má rád ryby určitě si pochutná.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 956 kJ / 228 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky19g

Ingredience na

  • 2 ks filety candáta s kůží - á 200 g
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 0,5 svazku čerstvého kopru
  • 150 g změklého másla - na citronové máslo
  • 1 lžíce citronové šťávy - na citronové máslo
  • 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry - na citronové máslo
  • Na posypání
  • 0,5 hrnku nasekané pažitky
  • Na přílohu
  • 500 g předvařených brambor - nových, malinkých
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 3 špetky soli
  • Na smažení
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte citronové máslo: Máslo vyšlehejte s citronovou šťávou a citronovou kůrou, zabalte do folie, vytvarujte váleček, který dejte na 15 minut do mrazáku. Nebo máslo připravte den předem a nechte v lednici ztuhnou. Můžete připravit i větší dávku, bude se hodit například ke grilovanému masu.
  2. Předvařené brambory nasypte do zapékací misky, osolte je, pokapejte máslem a opečte v troubě dozlatova-můžete i klasicky v pánvi na sporáku.
  3. Každý kousek filetu překrojte na dva kusy.
  4. Ryby osolte, opepřete vložte na pánev s rozehřátým máslem a olejem, posypte je nasekaným koprem a opečte je z obou stran.
  5. Rybu podávejte s opečenými brambory, citronovým máslem, hustě posypané pažitkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,40g
  • Sacharidy:

    107,50g
    • Cukry:

      14,13g
  • Tuky:

    349,26g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 228 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba v sezamovém kabátku

(6 hlasů)
1h a 5min
1000 kJ

Losos se sušenými rajčaty

(3 hlasů)
40min
852 kJ

Rybí filé v sýrovém kabátku

(1 hlasů)
45min
789 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát na másle

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat