Prostreno.cz

Polévka se žampiony portobello

Houbová polévka s kroupami a zeleninou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 258 kJ / 61 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 ks žampiony portobello
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 ks rajče - nakrájené na kostičky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 l domácího zeleninového vývaru - nebo z kostky
  • 0.5 hrnku ječných krup
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle s olejem nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte očištěnou, nakrájenou mrkev, nakrájené rajče a omytý, nakrájený řapíkatý celer, tymián, vývar, nakrájené houby portobello a vařte na mírném ohni 20 minut, nebo až je vše měkké.
  3. Mezitím si uvařte podle návodu na obalu kroupy.
  4. Uvařené kroupy přidejte do polévky, polévku podle chuti osolte a opepřete.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,96g
  • Sacharidy:

    239,19g
    • Cukry:

      21,00g
  • Tuky:

    188,28g
  • Vláknina:

    52,92g

Aktivita pro spálení: 61 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová polévka

(3 hlasů)
1h a 40min
492 kJ

Zelená polévka minestrone

(3 hlasů)
40min
364 kJ

Studená polévka se zakysanou smetanou

(2 hlasů)
2h a 0min
262 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka se žampiony portobello

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat