Kolik sexu týdně musíte mít, aby váš vztah byl šťastný?!

23.11.2015 | Sex a vztahy

Štěstí vztahu mnohem více závisí na sexu než na penězích. Tedy jestli něco partnerům zajistí spokojenost ve vztahu, pak rozhodně pravidelný sex. Rozhodně působí silněji než peníze. Ale souložit více než jedenkrát týdně není nepotřeba. Vyšší frekvence souloží podle kanadských vědců s větším štěstím nesouvisí.

Odborníci z Toronta sledovali třicet tisíc lidí po dobu čtyřiceti let a zajímali se o jejich úroveň štěstí v závislosti na frekvenci pohlavních styků s partnerem. Sex skutečně souvisí se štěstím vztahu. Tedy páry, které souložily pravidelně, byly výrazně šťastnější než ty, které sex neprovozovaly. Přitom stačilo souložit jen jedenkrát týdně, aby bylo štěstí maximální. I když totiž páry měly vyšší frekvenci pohlavních styků, ke zvýšení pocitu štěstí to u nich už nevedlo.

„Ačkoli častější sex souvisel s vyšší mírou štěstí, tento vztah nebyl výraznější, když frekvence vzrostla na víc než jednou týdně. Naše objevy naznačují, že pro vztah je velmi důležité, aby partneři udržovali intimní propojení mezi sebou, ale nemusejí mít sex denně, pokud nechtějí a pokud dokážou propojení udržet i tak,“ tvrdí autorka výzkumu Amy Muiseová z University Toronto-Mississauga.

Indikátorem štěstí ve vztahu jsou také peníze. Ale ne tak silným jako sex. Rostoucí příjmy skutečně souvisí s určitou mírou nárůstu pocitu štěstí u partnerů, ale jen do určité míry, a vztah mezi penězi a štěstím je slabší než u sexu.

„Lidé často věří, že více peněz a více sexu se rovná více štěstí, ale platí to jen do určité míry,“ tvrdí doktorka Muiseová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat