Důvody, proč je sex po letech vztahu ten nejlepší

30.07.2018 | Sex a vztahy

Zajímavý průzkum se před časem zaměřil na kvalitu sexu partnerů žijících v dlouhodobém vztahu a jejich single vrstevníků. A výsledky vážně překvapily!

Manželský sex či milování ve vztahu, v němž jsou partneři již nějaký ten rok, nemá příliš dobrou pověst. Připisuje se mu rutina, úpadek touhy, milování z povinnosti, málo radosti apod. A jak se ukazuje, je to pověst veskrze nezasloužená!

Jistě, všechny výše vyjmenované „neduhy“ se mohou po letech sexu s jedním partnerem/jednou partnerkou opravdu objevit, ale není to nic, s čím by se nedalo pracovat.

Navíc existují minimálně 3 neoddiskutovatelné důvody, proč je milování v dlouhodobém svazku nejlepší. Tady je máte:

Důvod č. 1: Už se neostýcháte mluvit...

Komunikace je klíčem k uspokojujícímu sexuálnímu životu. Všichni víme, jak bychom měli s partnerem mluvit o tom, co nás vzrušuje, co bychom chtěli při milování zkusit, co je pro nás naopak nepřekonatelná hranice… Takovéto hovory jsou ale mnohem snazší, když se navzájem dobře znáte a nestydíte se před sebou. A taková důvěra se nevybuduje za dva tři měsíce!

Důvod č. 2: ...ani ukazovat, čím vás příroda obdařila

Ačkoli byl jistě sex v počátku vztahu velmi vzrušující, přeci jen se člověk občas neubránil určitým obavám a rozpakům (co když se partnerovi nebudou líbit má prsa/zadeček, co když si všimne, že mám silnější stehna, špíček na břiše…). Takové úvahy ovšem po nějaké době odpadají – už se nemusíte soustředit na to, zda partnera přitahujete (protože moc dobře víte, že ano), ale na vzájemné poskytování rozkoše. A prožívání té své.

Důvod č. 3: Už žádné tápání

Pokud s někým žijete v dlouhodobém vztahu, znáte navzájem dokonale svá těla, takže víte, co máte rádi, co vás vzrušuje, jak se navzájem při milování potěšit… Ale přitom to vůbec neznamená, že byste už neměli co objevovat. Naopak – jestliže se navzájem dobře znáte, experimentuje se vám mnohem snáze (odpadá totiž strach z nepříjemných okamžiků a rozpaků).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat