Odhaleno: Tohle je tajemství spokojených vztahů!

02.03.2016 | Sex a vztahy

Kalifornští psychologové se pokusili „vydestilovat“ z analýzy čtyřiceti tisíc manželských párů klíčovou esenci, která drží dvojici pohromadě a pomáhá udržovat pocit štěstí v obou i radost ze společného života. A výsledkem je výborná komunikace a častý sex.

Jinými slovy. Dvojice dlouhodobě spolu žijící a stále se vztahem spokojená a v něm šťastná dokáže výborně komunikovat, řešit účinně a vyzrále argumentace a neshody. A k tomu navíc i po letech udržuje relativně vysokou frekvenci fyzických milostných kontaktů.

První rok ve vztahu je se sexem spokojeno osm z deseti párů. Po letech ale toto číslo spadne na polovinu. A většina těch, kteří jsou i po mnoha letech ve vztahu spokojeni se sexem, ho má minimálně jednou týdně. Přitom mezi frekvencí a uspokojením existuje úzký vztah. Ženy jsou uspokojeny podle toho, jak často dosáhnou orgasmu, jakou mají náladu a jak dokážou při sexu komunikovat. U mužů jsou zásadní naladění, sexuální pestrost a komunikace.

„Komunikace je dlouhodobě uváděna v mnoha výzkumech jako nejdůležitější faktor silných vztahů,“ vysvětluje doktor David Frederick z Chapmanovy univerzity.

„Pro kvalitní dlouhodobý vztah je přitom důležitá verbální i neverbální komunikace,“ svěřila deníku The Independent profesorka Jacqui Gabbová.






Celkem 10 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat