4 (zlo)zvyky, které si vaše vagina opravdu nezaslouží!

03.03.2016 | Sex a vztahy

Ačkoli je naše tělo naší součástí už od narození, stejně mu občas svými zásahy zrovna neprospíváme. A platí to i té nějženštější části našeho těla – naší vagině.

Co si naše vagina rozhodně nezaslouží a čím jí můžeme – byť nechtěně – ublížit?

(Zlo)zvyk č. 1: Parní lázeň

Když se herečka Gwyneth Paltrow před časem pochlubila, jak své vagině dopřává parní lázeň, vstávaly některým gynekologům hrůzou vlasy na hlavě. Pára a ženské pohlavní orgány, to nejde zrovna dohromady. A tak se hereččiným nápadem rozhodně neinspirujte.

(Zlo)zvyk č. 2: Domácí léčba

Občas se nám naše milá vagina i přes všechnu péči odmění nějakým tím zdravotním problémem. Bohužel se některé z nás rozhodnou vzít příklad ze „zaručených“ návodů na „přírodní“ léčbu, kterými se to na internetu jen hemží. Šokovaní lékaři pak léčí nejen základní problém (který se může rozrůst do nepěkných rozměrů), ale také chemické popáleniny nebo další infekce způsobené „domácí léčbou“. Nikdy do vaginy neaplikujte nic, co vám nedoporučí odborník, tedy gynekolog!

(Zlo)zvyk č. 3: Vkládání nejrůznějších předmětů

Co patří do vaginy? Shrňme si to: tampony, prsty, penis, erotické hračky, některé antikoncepční pomůcky a menstruační kalíšek. A to je tak vše. Žádné okurky, banány a podobné věci. Ačkoli to v teorii (a některých pornofilmech) vypadá jako dobrý nápad, realita je naprosto odlišná. Můžete si totiž vážně ublížit – a podráždění či infekce je tím nejmenším problémem…

(Zlo)zvyk č. 4: Přehnaná hygiena

Na rovinu – vaše intimní partie nemají vonět jako tropický prales nebo kokos s čokoládou. A tak zapomeňte jejich na drhnutí pomocí nejrůznějších mýdel! Vystačíte s omytím emulzí pro intimní hygienu a vodou. Klasická mýdla či parfémované sprchové gely mohou narušit vaginální mikroflóru a tím vám zadělat na nepříjemné potíže.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat