Při sexu mi vadí naprosto všechno! Jsem vadná?!

Rozčiluje vás i to, že váš partner při sexu dýchá? Říkáte se, že by bylo lepší jen sedět u televize? Pak možná trpíte jistým druhem odporu k milenci, který vás okrádá o dobré emoce, zážitky i orgasmus. Dá se ho zbavit?

„Nějak se mi v poslední době stává, že mě při sexu totálně rozčilují věci, které partner přes den udělá nebo právě říká. Zrovna nedávno jsem si vzpomněla, jak nechal psa válet se v bahně a pak ho pustil domů. Úplně mě to otrávilo a měla jsem po náladě. Dokonce orgasmus pamatuji už někdy před několika týdny,“ popisuje šestatřicetiletá čtenářka s přezdívkou Lejla, která má obavy, že je její vztah v troskách.

„Já nevím. Je to odpor? Averze? Proč se při milování radši nesoustředím na podstatné věci – jako dřív?“ ptá se. Možná nebude tak zle. Rada? Naučte se, jak být s partnerem šťastnější. Nejprve je nutné určit, z čeho vaše rozčarování, nesoustředěnost a erotická roztěkanost doopravdy pramení. Tohle vás ochuzuje o skvělé zážitky, na které máte nárok!

Negativní myšlenky a emoce ovlivňující sex

Výčitky: Obviňujete milence z něčeho, co vás tíží.

Naštvání: Užírá vás pocit, že některé z jeho rozhodnutí se negativně odrazilo na vašem vztahu.

Pocit kontroly: Nemůžete unést, že situaci nemáte výhradně pod svým vedením.

Staré věci: Nesmyslně vytahujete dávno probrané záležitosti z minulosti a celý den se jimi zabýváte. Možná už jen ze zvyku.

Uhýbání před odpovědností: Víte, že se něco děje (tam uvnitř vás), ale „nemáte“ čas to řešit. Jenže pak vás rozhodí i hláška: „Miláčku, budeš dnes nahoře?

4 kroky k milostné léčbě

Ať je důvod „nemyslet na sex při sexu“ jakýkoli, nechte stranou takové ty řeči o vyprchání erotické fascinace a pracovním stresu. Spíš se soustřeďte na krátký ozdravný program.

Vivienne Cass, klinická psycholožka a specialistka na lidskou sexualitu, která momentálně působí na univerzitě Curtin v Západní Austrálii, kde pracuje na sexuologickém programu, tvrdí, že tenhle druh odporu se dá odstranit. A její čtyři rady?

1. Nechte minulost minulostí

„Pokud je ve vašem vztahu něco, kvůli čemu jste právě teď naštvaná, řešte to,“ apeluje odbornice s tím, že by se neměly vytahovat staré věci, které už leží ladem. Upněte se na to, co vás rozčiluje teď a tady.

2. Udělejte si seznam štěstí

Podle výše zmiňované odbornice je druhým krokem vytvoření seznamu toho, co vás aktuálně udělá šťastnou. Na papír napište konkrétní věci adresované přímo partnerovi. „Chci, abys chodil domů dřív“ nebo „Chtěla bych, abys mě přes den nějak dal najevo, že mě máš stále rád.“ Tahle prohlášení jasně vyjádří, po čem toužíte.

Pak polovičce zadejte stejný úkol. Oba listy společně proberte, a to bod po bodu, a rozmyslete si, jestli jste připraveni vyhovět požadavkům toho druhého. Pokud odpověď bude znít ano, máte dvě možnosti. Navštívit terapeuta, který eliminuje probírání starých svárů, nebo se spolehnout na samoléčbu. Pokud zvolíte druhý způsob, držte se rady: nikdy neobviňujte partnera. Na to psycholožka upozorňuje především.

3. Při sexu přehoďte výhybku

Milování. Pořád se vám do hlavy vkládají ty nesmysly o hádkách, stresu, vypětí, jeho nevhodných slovech? Okamžitě, jak se vám v mysli objeví něco takového, nahraďte tu žumpu špatných informací pozitivními myšlenkami. Vybavte si, co je právě teď na partnerovi hezké. Vůně? Postoj? Nebo snad srdíčkové trenky? Může to být maličkost. Dýchejte, uvolněte se a myslete jen na příjemné věci.

4. Sledujte svoje pocity

Po zvládnutí výše uvedených technik se zaměřte na sledování svých pocitů. V momentě, kdy pocítíte, že váš odpor je vůči partnerovi menší, můžete navštívit nějaký program pro páry.

Pokud jste si i přes snahu vzdálení nebo vás stále rozčiluje i to, že Petr, Pavel dýchá, je čas na odbornou pomoc nebo rozchod. Sexuologové se shodují, že obdiv k partnerovi a láska se nařídit nebo naordinovat prostě nedá, i když by to leckdy bylo samozřejmě moc fajn.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat