5 věcí, které jste NEvěděla o svých dnech

Menstruační cyklus je součástí života většiny žen od počátku puberty. Ale přesto o něm řada z nás neví všechno.

Tak například věděla jste, že…

...délku cyklu ovlivňuje řada věcí?

Ačkoli v průměru trvá cyklus (od počátku jedné menstruace do začátku té další) 28 dní, zdaleka ne u každé ženy tomu tak je. Občas se cyklus protáhne i na 35 dní, někdy naopak zkrátí na 21 dní. Má na to vliv celá řada faktorů – od léků přes onemocnění až po výživu či stres. Občasné výkyvy jsou normální.

...menstruační bolesti se nemusejí soustředit jen na podbřišek?

Některé ženy popisují během menstruace bolesti v dolní části zad či ve stehnech. Je to zcela normální, ovšem pokud trpíte opravdu silnými bolestmi, je na čase svěřit se lékaři.

...sex vám od menstruačních bolestí nejspíš nepomůže?

Ačkoli je milování, respektive orgasmus doporučován pro úlevu od menstruačních křečí, vědecký podklad pro toto tvrzení neexistuje. A upřímně, během bolestivých stahů nemá řada žen na sex ani pomyšlení – orgasmus už je pak spíše zbožným přáním než realitou.

...během ovulace jste pro muže přitažlivější?

Je to tak – máme to v genech. Muži podvědomě poznají, že je žena plodná. Dokonce to bylo potvrzeno v řadě experimentů. V jednom například dostali muži za úkol očichávat trička, jež ženy nosily, a rozhodnout, která jim nejlépe voní. A překvapivě jim nejvíce voněla trička žen, jež v době jejich nošenÍ ovulovaly.

...může nějakou dobu trvat, než se cyklus po vysazení pilulky stabilizuje?

Pokud berete dlouhodobě hormonální antikoncepci, může se stát, že po jejím vysazení se váš cyklus nevrátí okamžitě do normálu. V průměru to trvá i 6 měsíců. Ale nepanikařte – vše se zase srovná.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat