Sex na dovolené: Proč je většinou zklamáním?

01.06.2016 | Sex a vztahy

Psychologové a manželští poradci doporučují partnerům, které nudí jejich pohlavní život, aby vyjeli na dovolenou. Právě změna prostředí, odtržení od všední reality a zaměstnání může vnést do vztahu nové vzrušení a chuť na sex. Jenže společnost Durex tvrdí, že jsou to spíš očekávání než naplněná realita. A právě nenaplnění těchto očekávání vede u šesti z deseti lidí ke zklamání ze sexu na dovolené.

Zatímco lepší sex na dovolené očekává dvaapadesát procent lidí, jen čtyřicet procent tvrdí, že lepší než doma skutečně byl. Vyplývá to z průzkumu společnosti Durex, která vyzpovídala dva tisíce dospělých.

Přitom se zdá, že ne vždy tomu tak bylo. Hlubší analýza problému odhaluje, že na vině jsou opět moderní technologie. Dvaačtyřicet procent dovolenkářů si v průzkumu stěžovalo na to, že partner trávil večery a noci v mobilu či tabletu surfováním na internetu.

„Šokujících dvaasedmdesát procent z dotázaných se přiznalo, že při sexu koukalo na mobil,“ tvrdí autoři průzkumu. Největší problémy vzdát se moderních technologií mají osoby mladší pětatřicet let.

„Dotazovaní v průzkumu vyjadřovali silné přesvědčení, že dovolená by měla být o vypnutí a odtržení se od všeho – práce, domova a sociálních sítí. Nicméně hotelové pokoje, kdysi místo pro intimní dovádění, romantiku a uvolnění, můžou být dnes spíš šílenými mediálními místnostmi, kam páry spěchají nahrávat fotky z předešlého dne, zkontrolovat zprávy od přátel a projít si novinky na sociálních sítích,“ vysvětluje spoluautor doktor Sharif Mowlabocus z University of Sussex.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat