Je normální nechtít vůbec sex?

07.06.2016 | Sex a vztahy

Je normální nechtít vůbec sex? Podle australské sexuoložky profesorky Juliet Ritchersové zřejmě do určité míry ano. Pokud budeme uvažovat o normálu jako o tom, co chce značná část populace. Ona totiž zjistila, že čtvrtina mužů a polovina žen netouží vůbec po sexu celý měsíc z dvanácti.

Lidé, kteří necítí potřebu mít sex, se vzruší jen výjimečně nebo nikdy. Protože u nich k excitaci nedochází, nemají potřebu souložit či se jinak intimně dráždit s jinou osobou. Někteří lidé zažívají ztrátu libida po několik dní, jindy v rámci týdnů, měsíců či dokonce let. Jsou i lidé, kteří nemají chuť na sex nikdy za celý život.

Chuť na sex mizí často v době nemoci či extrémního stresu. Nezřídka ztrátu libida zažívají mladí rodiče po porodu dítěte. Jindy vyprchá s pokročilým věkem. Existují lidé, kteří mají sexuální pud a masturbují, ale nikdy nemají zájem o sex ve dvou. A naopak lidé, kteří nemají žádné sexuální nutkání, ale mají vztah.

Podle profesorky Juliet Ritchersové z University of New South Wales z průzkumu mezi dvaceti tisíci Australany ve věku šestnáct až devětašedesát let vyplývá, že asi procento lidí nikdy neprožije sex s druhou osobou. Každý šestý člověk ve vztahu, kde probíhá sex, nesouloží více než jednou za čtyři týdny. A čtvrtina mužů a polovina žen v jednom roce celý měsíc vůbec nemá chuť na sex a nesouloží.

„Absolutní asexualita je vzácná, i když někdy v životě po určité období zažívá nechuť k sexu téměř každý člověk,“ dodává Ritchersová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat