Proč nechcete sex? Za tenhle důvod může jedině chlap!

Něco vás bolí, jste příšerně unavená, leze na vás chřipka, taky musíte pověsit prádlo nebo nakrmit děti. Důvodů, proč nechtít sex, existuje tolik… Jenže který je ten nejběžnější? Za něj si vlastně muži mohou sami. Nemají vás tolik štvát!

„Dobře se má ten, kdo má víc sexu než vy,“ myslíte si. Ilona z práce vypráví, jak se zase nevyspala, Petra se u kafe vytahuje, jak „to“ má ráda – hlavně často. „Pětkrát týdně to u mě není žádný problém. Miloš mě za to miluje a já vím, že by mně nikdy s žádnou jinou neutekl, protože doma se má jako prase v žitě,“ utrousí jen tak „nenápadně“ někdy mezi třetím a čtvrtým polknutím hořkého kafíčka. (Drží přece dietu, když se blíží to léto.) Máte jim co závidět? Jak se to vezme.

Pokud by to nakrásně byla pravda, tak asi ano, akorát s tou upřímností je to komplikovanější. Kdekdo si totiž tolik vymýšlí… A pak je tu ten typický „ženský faktor“, který sexu brání. Únava? Děti? Kdeže! Jede v tom třeba i obyčejná hádka o nevynesený koš, pastu v umyvadle nebo prázdnou krabici od mléka.

To, co vám nikdo neřekne

Podle jednoho z předních českých sexuologů Petra Weisse poruchy sexuální potřeby neboli apetence prožije během svého života téměř každá žena. Jedná se o kratší či delší období, kdy „to“ prostě nejde ani v případě, že by po vás hodil několik růží, letenku na Bali nebo klíčky od nového auta. Ne, ne a ne!

Zatímco všichni tento zvlášť pro muže neblahý stav, který se může nazývat sexuálním půstem, omlouvají za fyzické problémy nebo nepříznivý psychický stav, výše zmíněný sexuolog tvrdí, že úplně nejčastěji ženy nemají na sex chuť kvůli partnerským problémům.

Psychická pohoda je nejdůležitější

Snad si nemyslí, že teď, po hádce, přijde a bude všechno zase v pořádku? Však si sex beztak nezaslouží, když na mě křičí před dětmi,“ říkáte sama sobě a vůbec ani neuvažujete o tom, že by večer došlo na něco intimnějšího než seriál se zápletkou. Smutná zpráva pro muže? Tohle oni už dávno vědí – akorát někteří se s tím ještě dodnes nesmířili.

„Je to psychologická příčina. V těchto případech se nejedná o sexuální dysfunkci v pravém slova smyslu, jsou to stavy v podstatě normální, kterými by se ženy neměly nechat zneklidnit,“ vysvětluje Petr Weiss. Jenže ono se to dobře řekne, ale hůř udělá. „No jo, tak si buď nafouknutá, večer s tebou beztak nepočítám. Jo a jdu radši do hospody,“ křičí Mirek na Milenu. Protiúder? Tady je.

Muži vidí příležitost kdykoli, ženy takové nejsou

V době, kdy se s partnerem hádáme, by bylo spíše nenormální, kdybychom měli nějakou velkou chuť se s partnerem milovat. Zvlášť u žen, jejichž sexualita je více psychologicky podmíněná než u mužů, je to skutečně málo pravděpodobné,“ nechává se slyšet sexuolog Weiss ve své knize Sloupky o sexu. A vy už tak máte pádné vysvětlení. Takhle to prostě nastavila příroda. (Ostatně, právě muži se tak rádi vymlouvají na přírodu, když dojde na nevěru, rozsévání spermatu a dobu říje. Proč se tak neodkázat právě na ni?)

Na co se milenci vymlouvají?

Takže pokud chce ten váš sexu víc, měl by se podle toho chovat. Vždycky je totiž lepší, když na sex jsou dva – ne jen jeden. Mimochodem, víte, na co se lidé vymlouvají, když nechtějí sex? Podle Sexuologického ústavu 1. LFUK a VFN k těm the best of důvodům patří nulová nálada, předstírání spánku, migréna, přepracovanost nebo snaha odložit sex na později. 8,6 % žen a celých 7,2 % mužů se úmyslně snaží narušit atmosféru právě nějakou hádkou. Ta prostě zabírá jako nic.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat