Muži, kteří po hádce chtějí sex. Jsou normální?

Nadávky, křik, výčitky, hněv, zloba, beznaděj. Tohle že má být erotická předehra? Pro některé ano. Kdo a kdy záměrně vyvolává hádky, aby si užil? Tohohle milence nejspíš doma chtít nebudete!

„S Petrem jsem už tři a půl roku. Sex máme pravidelně asi tak dvakrát za týden, někdy i třikrát, když to vyjde. Pak ale přijde takové období, o kterém nevím, co si mám myslet,“ krčí rameny čtenářka Marie, po které partner chce sex bezprostředně po hádce!

Vztek jako afrodiziakum

Obyčejně to chodí tak, že Petr přijde domů psychicky rozladěný. Zastává totiž manažerskou pozici, tak to v práci nemá lehké. Jenže když dorazí, podrážděně mi začne vyčítat nějaké věci, například pořádek nebo večeři. Pohádáme se, já jsem vzteky bez sebe a on vyskočí, přitiskne mě k sobě a řekne mi, že na to chce vlítnout,“ barvivě popisuje Marie, která během dusna rozhodně nemá na nějaké mazlení náladu.

3 kategorie mužů, 3 způsoby předehry

Tuhle mi řekl, že ho vzrušuju, když se zlobím, ale bůh ví, jak to je,“ krčí rameny žena, která občas k sexu svolila i přes svoji nechuť. „Nestálo to za to. Aspoň pro mě. Neuvolním se, jsem plná hněvu, a on si v tom libuje, což mě drtí ještě víc,“ přiznává. Je její partner exot, výjimka, rarita? Rozhodně ne. I v jiných ložnicích to chodí podobně.

Nedávno zesnulá sexuoložka Jaroslava Pondělíčková-Mašlová, která je považována za průkopnici české sexuologie, na tento typ muže upozornila již ve své knize O sexualitě a partnerských vztazích, kterou napsala s kolegou Janem Rabochem. Právě v ní zmiňuje, že jsou zhruba tři typy mužů.

* Jedni, kteří nejsou schopni realizovat pohlavní styk, pokud mezi nimi a partnerkou nevládne dobrá pohoda.

* Druzí, kteří mohou uskutečnit koitus prakticky kdykoli – jsou to jedinci, kteří mají silnou sexuální potřebu a pravidelný pohlavní styk považují za své právo. Diví se, proč žena kolem toho dělá tolik řečí. Vždyť přece naopak tím obnoví narušenou komunikaci a pohodu v rodině.

* Třetím vysloveně vyhovuje, pokud je doma takříkajíc bouřka. Když si s partnerkou hlasitě vymění své názory. Tím se citově odreagují, celkově se uvolní, jsou jaksi sexuálně povzbuzeni a pohlavní spojení - i vzhledem k partnerčině reakci, která bývá nejistá a méně vstřícná - je pro ně snazší a vzrušivější.

Jak poznat závisláka na hádkách?

Co si o těchto „vyvolávačích hádek“ myslet? Tato třetí skupina je podle zmíněné odbornice většinou celkově konfliktnější. Projevuje se to i v dalších životních oblastech.

Tito lidé se snadněji rozhádají se svými příbuznými, častěji mění zaměstnání. Jsou schopní pracovníci, ale mají více nepřátel, než je běžné. Podle této charakteristiky tak můžete bez složitých rozborů rozeznat, zda zrovna váš partner patří mezi ty, kdo mají sex rádi v „italském stylu“ – tedy vášnivě napjatý a mnohdy i agresivnější. A to ještě dřív, než dojde na ten sex. Ovšem pro někoho právě tenhle způsob může být ten pravý.

Zpestření i adrenalin. Záleží na vkusu

Měla jsem takového milence a řeknu vám, že mě to docela i bavilo. Sex byl pořád jiný, i když se jeho scénář v podstatě neměnil,“ vypráví čtenářka Lucie, podle které její ex záměrně vyvolával konflikty proto, aby usmiřování bylo sladké.

Než jsem to prokoukla, trvalo to. A taky mě někdy mrzelo, kvůli jakým blbostem se vlastně hádáme. Přes to se člověk musí přenést. Je dobré to neřešit a zaměřit se na tu akci potom. Pokud to neuděláte, zblázníte se,“ krčí rameny. A odborníci jen přitakávají.

Dá se to vůbec pochopit a přijmout?

Podle psychologů a sexuologů nepříznivé pro partnerský vztah je, jestliže si takto rozdílní partneři neuvědomují své potřebné rozdílné psychické rozpoložení a partnerovu jednání pak připisují jiný význam. Nejčastěji sobeckost. (Která s tím prakticky nijak nesouvisí.) Ale jinak si to přiznejme narovinu.

Všichni známe tisíc a jeden způsob, jak zahajovat sex – a hádka to není. Pokud vám to vadí stejně jako čtenářce Marii, včas se ozvěte. Ať dotyčný ví, že přes váš hněv se nedostane prostě nikdo. Nebo to tak není? Můžete se milovat, i když běsníte zlobou?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat