Sex pod taktovkou alkoholu

Sexuální zábrany jsou docela užitečné. Zabraňují šíření nemocí a ve své podstatě podporují stálost vztahů. Je ale škoda, že lidé jich mají až příliš. Čím je odhánějí? Alkoholem! A teď počítejte na prstech, jaké množství „veselého pití“ neohrozí vaši touhu!

Alkohol se užívá po celém světě k překonávání zábran – sexuálních i jiných. Hlavním důvodem, proč tak spolehlivě funguje, je jeho působení na přední část mozku, která zábrany ovládá. V tom tkví i příčina toho, proč se po malých dávkách snadno uvolní i lidé, kteří by jinak byli chladní, uzavření a zdrženliví.

Nízké dávky alkoholu tedy evidentně mohou sexuálnímu životu prospět, neboť milencům pomáhají setřást svazující zábrany a navíc do určité míry stimulují smysly (1). Ví se ale, kolik toho před sexem vypít? Vždyť vyšší dávky alkoholu obvykle mají na sexuální život zničující účinek!

Je to individuální?

Italové sice říkají, že jedna sklenka červeného za den prospívá srdci, a Francouzi jim horlivě přitakávají, během sexuálního obřadu to ale s konzumací alkoholu nepřehánějte. Pokud si dáte víc, riskujete poznamenání úsudku, zapomenutí na emoční i fyzické mantinely a v neposlední řadě i nedostatečné prokrvení pohlavních orgánů. Alkohol totiž stahuje svaly, čímž znesnadňuje přívod krve tam, kde je jí při sexu potřeba – právě v klíně (2).

Silnější náhrada fascinuje

U mužů mohou navíc nastat i potíže s erekcí, u žen zase suchost pochvy, protože alkohol ochuzuje Bartholiniho žlázy o jejich zvlhčující sekret . "Veselé pití“ obecně dehydratuje celý organismus, vhodnější jsou endorfiny, které nejsou jen zdrojem příjemných pocitů, nýbrž i pomáhají. Na rozdíl o jiných psychotropních látek totiž nepoškozují ani tělo, ani duši (2).

„Je to lidský a není to vždycky“

 „Neříkám, že pijeme vždycky, ale občas se to o víkendu stává. Já si po alkoholu přijdu chlípněji, jsem přístupnější experimentům a umím si to bez zábran vychutnat. To samé říká i manžel,“ tvrdí autorka článku (3). Vyzkoušení oné příznivé míry patří k základům. Když to přeženete, místo hlubokých sexuálních zážitků se dostaví nehezké vystřízlivění.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2778038/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5702715/, (3) názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat