Lubrikační gel: Co o něm musíte vědět?

Nejlepší přítel ženy? Lubrikační gel! Milování dokáže nejen „usnadnit“, ale také úžasně zpříjemnit! Co je dobré vědět, ještě než se tohoto pomocníka vydáte koupit?

Gel neznamená, že je něco špatně

Spousta žen má pocit, že lubrikační gel se používá jen v okamžiku, kdy mají potíže se zvlhčením pochvy, a tedy „je s nimi něco v nepořádku“. To je ale hloupost! Lubrikační gel používá spousta párů pro zpestření milování, pro zvýšení ženiny rozkoše. Ano, bude se vám hodit, pokud někdy nastanou nějaké „obtíže“ se zvlhčením, ale copak jsme stroje? Alespoň je jasné, že se nehodláte slasti a rozkoše ze sexu vzdát jen proto, že se vaše tělo zrovna rozhodne malinko stávkovat. Lubrikační gel není žádná „berlička pro chudinky“, ale skvělý prostředek, jak si zajistit dokonalé potěšení z milování!

Pozor na kondomy

Pokud při milování partner používá kondom, nepoužívejte lubrikační gely na olejové bázi, případně nejrůznější olejíčky či vazelínu! Ty totiž mohou latexový povrch kondomu narušit – a ochrana před nechtěným těhotenstvím se (doslova) rozpouští před očima…

Voda, nebo silikon?

Na oblibě získávají lubrikační gely se silikonem či na vodní bázi. Ani jeden z nich neškodí kondomům a jsou velmi příjemné. Hodí se ostatně i při hrátkách s vibrátorem a dalšími potěšeními. Jen pamatujte, že gel na vodní bázi rychleji vysychá, a tak občas bývá třeba jej nanést znovu.

Žádná improvizace

Některé páry jsou ochotny namísto lubrikačního gelu používat nejrůznější krémy, oleje apod. Ovšem tím si zahrávají s ohněm. Pamatujte – „neoficiální zvlhčovadla“ mohou způsobovat nepěknou vaginální infekci. Pozor si dejte i na výrobky obsahující glycerin (najdete ho i v některých levnějších lubrikačních gelech), také ten může vyústit v infekci. Zkrátka pamatujte, že do pochvy patří jen to, co je do ní určeno.

Chce to hledat

Ačkoli většině z nás „sedne“ lubrikační gel na první použití, může se stát, že budete chvíli hledat, který je pro vás ten pravý. Nejenže by vám neměl způsobit žádné nepříjemné pocity (drtivá většina lubrikačních gelů je hypoalergenní a velmi šetrná), ale je dobré vyzkoušet si, který vám způsobí největší rozkoš. Spousta výrobců nabízí vzorky, tak toho využijte. Příjemnou zábavu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat