Lepší zaměstnanec díky sexu?

Milování má na lidské tělo i psychiku bezesporu pozitivní vliv. Napadlo by vás ale, že jsme díky němu také výkonnější v práci? Vědci mají, jak se zdá, jasno. Sex a práce jdou zkrátka dohromady!

Čím nám sex prospívá v pracovní oblasti života?

Jsme plní energie

Milování je skvělý způsob, jak podpořit zdravé usínání a kvalitní spánek. Jen si vzpomeňte, jak jste po sexu příjemně malátní a na nějaké potíže s usínáním rozhodně není prostor. A protože kvalitní spánek je předpokladem skutečného odpočinku pro naše tělo i mysl, jsme po něm osvěžení, lépe se soustředíme a v práci podáváme mnohem lepší výkony!

Vyděláváme víc peněz

Podle studie provedené Institute of Labor vydělávají lidé, kteří mají sex minimálně čtyřikrát do týdne, až o 5 procent více než ti, kteří se milování nevěnují tak často. Mimochodem, jak autoři výzkumu upozorňují, počítá se podle všeho i "sebeláska", takže single pracovníci nemusejí smutnit. Možná si říkáte, že 5 procent není zas tak závratné číslo, ale znáte to – korunka ke korunce…

Jsme produktivnější

Podle odborníků stojí pravidelný a častý sex i za zvýšenou výkonností pracovníků. Zvládáme díky němu víc věcí najednou, dokážeme si poradit i s úkoly, nad nimiž ostatní kolegové jen kroutí hlavou, a sršíme novými nápady. To proto, že si náš mozek po sexu prostě „libuje“ v záplavě těch správných hormonů (a navíc jsme se dobře vyspali, viz první bod).

Máme lepší paměť

A když už jsme zmínili mozek, nemůžeme opomenout ani výzkum provedený McGillovou univerzitou, který prokázal, že ženy, které se s partnery milují často, mají lepší paměťové schopnosti než jejich vrstevnice, jimž sex v životě chybí. Navíc mají lepší verbální schopnosti, takže například dokáží oslnit na poradách apod. A to je celkem šikovná vlastnost, co říkáte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat