Nepodceňujte mazlení po sexu. Je důležitější než orgasmus

14.03.2017 | Sex a vztahy

Fyzicky nejpříjemnějším stavem je bezesporu orgasmus. Sílu sexuálního vyvrcholení lze jen stěží přirovnat k jinému prožitku. Ale není to právě orgasmus sám, co může za psychologické výhody pohlavního styku. Sex činí partnery šťastnějšími nikoli kvůli slasti, ale kvůli mazlení po skončení soulože.

Vyplývá to z rozsáhlého výzkumu kanadských a švýcarských psychologů, které zajímalo, který aspekt sexu mezi dvěma osobami má největší vliv na pocity štěstí.

Kvalita versus kvantita

A není to právě slastné vyvrcholení samo, které vede k silnějšímu a déle trvajícímu pocitu štěstí. Je to mazlení, tulení a obírání se navzájem po souloži, které prohlubuje a zároveň demonstruje city mezi partnery.

Navíc z výzkumu vyplývá, že lidé, kteří souloží sedmkrát týdně, nejsou šťastnější než ti, kteří si to rozdají jen jednou týdně. Pokud se po tomto sexu kvalitně pomazlí a hladí se a objímají, je to dost silný impulz pro navození dlouhodobého pocitu štěstí. Naopak každodenní orgasmus bez citů stejný účinek nemá.

Čím více je ve vztahu vzájemných citů a čím více se tyto promítají do sexu, tím jsou partneři šťastnější. A frekvence dosažení orgasmu pak má na pocit štěstí už jen malý vliv.

Silné pouto

„Citové připoutání a vzájemná něžnost jsou klíčem k lepšímu životu, lepšímu vztahu a silnějšímu pocitu štěstí,“ tvrdí autoři ze Švýcarska a Kanady.

Ačkoli frekvence sexu často souvisí také se socioekonomickým postavením páru, šťastnější jsou dvojice projevující si při sexu city.

„Když se věnují lidé sexu, nehledají jen intimní propojení, ale také chtějí zažívat intenzivnější city, jak při souloži, tak také po ní. Nicméně sex podle všeho blahodárně působí nejen pro své psychologické a hédonistické účinky jedince, ale také protože podporuje silnější a pozitivnější propojení mezi partnery,“ tvrdí autoři.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat