Sexuální doznívání po orgasmu vydrží až dva dny. Aby podpořilo vztah

Sex u člověka rozhodně neslouží jen k rozmnožování, ačkoli se různá náboženství snaží tvrdit opak. Pohlavní život je nezbytnou součástí partnerství, protože udržuje silné pouto mezi dvojicí. Dokázali to psychologové z Floridy. Zjistili totiž, že soulož mezi partnery doznívá ještě dva dny a právě to posiluje vztah mezi nimi.

„Sexuální doznívání je to nejpodstatnější pro celkové uspokojení se vztahem, nikoli sex samotný,“ tvrdí doktorka Andrea Meltzerová z Florida State University v Tallahassee.

Sex jako pouto

Sdílená rozkoš dvou partnerů posiluje doznívající celkové uspokojení z milování. I když však partneři nevyvrcholí nebo ne oba dva, můžou být po intimních chvílích ukojení. Toto uspokojení doznívá ještě osmačtyřicet hodin, aby posílilo pouto mezi dvěma lidmi.

„Náš výzkum dokazuje, že sexuální uspokojení zůstává zvýšené osmačtyřicet hodin po sexu. A lidé se silnějším dozníváním jsou i o několik měsíců později velmi spokojení se svým vztahem,“ tvrdí doktorka Andrea Meltzerová z Floridy.

Její tým sledoval skupinu novomanželů v průběhu let. Všímal si frekvence pohlavních styků a testoval spokojenost dvojice se vztahem s plynoucím časem. Z analýzy vyplývá, že každá jedna soulož či jiný sexuální kontakt vedly ke zvýšení sexuálního uspokojení po následujících osmačtyřicet hodin. A platilo to bez ohledu na pohlaví, věk, osobnostní rysy a délku vztahu.

„Tento výzkum je důležitý, protože podporuje jiné předchozí výzkumy v tvrzení, že sex funguje ve vztahu jako podpora párových vazeb,“ tvrdí Meltzerová, která svou studii publikovala v odborném časopise Psychological Science.

Co zažívá mozek?

Napadlo vás někdy, jak vlastně milování a orgasmus prožívá orgán, kterého se zdánlivě netýká, tedy náš mozek? Na tuto otázku se pokusili nalézt vědci z Chicaga. A na co přišli?

Při orgasmu se mozek zcela přepojí. Cesty a dráhy se restartují a dochází k vnitřnímu transu. Profesor Adam Safron tvrdí, že při sexuálním dráždění se blokují všechny ostatní vjemy a mozek se soustředí pouze na rozkoš samotnou. Přicházíme o typické vědomí a uvědomění si sama sebe, okolních zvuků, pocitů a pachů. Tohle přitom nedokáže žádná jiná stimulace.

„Sex je zdrojem příjemného dráždění a emočního propojení, ale kromě toho je to vlastně změněný stav vědomí,“ vysvětluje profesor Safron.






Celkem 8 komentářů

Siraellen
12.04.2017
glady
10.04.2017
Hanyna
09.04.2017

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat