Muži by rádi sex na prvním rande čtyřikrát častěji než ženy

04.04.2017 | Sex a vztahy

Po miliony let pěstovala evoluce v mužích touhu rozsévačů a v ženách úzkost o svůj úrodný klín. Není tak divu, že i v moderních dobách se strategie obou pohlaví dost liší a muži na prvním rande touží po souloži čtyřikrát víc než ženy. Nemají co ztratit. Touha po rozkoši je silná, a pokud náhodou ženu oplodní, stále můžou utéct. Ženy to ale dobře vědí a následek – těhotenství – v nich vyvolává obavy. Aby v tom nezůstaly bez pomoci.

Nicméně ani tak není sex na prvním rande příliš rozšířený. Soulož s neznámým protějškem na prvním setkání touží mít jen osmadvacet procent mužů. Mezi ženami však jen sedm procent, tedy každá čtrnáctá.

Z nového britského výzkumu společnosti YouGov Omnibus vyplývá, že jen každý sedmý dospělý souloží s protějškem až ve chvíli, kdy se do něj zamiluje. Jinými slovy, moderní lidé sice většinou nechtějí sex na prvním rande, ale také nečekají na to, až budou zamilovaní. Sex po svatbě je už skutečně menšinovou záležitostí a toto pravidlo dodržuje jen pět procent dotázaných.

Muži sami se ale liší podle věku. Nejpromiskuitnější jsou ročníky 1973 až 1982. V tomto rozmezí je ochotno souložit na prvním rande pětatřicet procent mužů. Následují ročníky 1983 až 1992. A mezi ženami jsou ochotné souložit na prvním rande nejvíce ročníky 1993 až 1999, celkem čtrnáct procent z nich.

„Myslím, že tři až čtyři rande před prvním sexem jsou docela v pořádku. Je lepší trochu partnera poznat, než s ním skočíte do postele,“ radí psychoterapeutka Hillie Marshallová v rozhovoru pro deník The Sun.

Sexem to končí?

Jaké následky má vlastně sex na prvním rande pro vztah? Opravdu jsou pak takové páry předurčeny k záhubě? Jak se zdá, tak horké to nebude. Ti, kteří se bojí, že sex na prvním rande znamená automaticky nevážný vztah, se můžou uklidnit. Dlouhodobé vztahy totiž vznikají i z těch prvních setkání, na nichž se dvojice hned spolu vyspí.

Třetina z mužů i žen, kteří na prvním rande na sex kývli, žije v trvalém vztahu právě s osobou, s níž se vyspala na první schůzce. Vyplývá to z průzkumu společnosti Love Honey, která vyzpovídala 2 250 mužů a žen.

Ženy se však častěji než muži dopouštějí sexu na prvním rande opilé. Zatímco pod vlivem etanolu se k sexu na první schůzce nechá přemluvit třetina žen, mezi muži alkohol jako důvod sexu už na první schůzce uvádí pětina.

Předsudky má dnes asi každá šestá žena a méně než desátý muž. Ti si o protějšku, který je láká do postele na prvním rande, nemyslí nic hezkého a nepočítají s ním jako s dlouhodobým partnerem. Nicméně třiaosmdesát procent žen a ještě o šest procent více mužů netrpí předsudky a nepovažuje osobu, která chce mít sex na prvním rande, za někoho nevhodného pro vztah.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat