Nejlepší sex života máme v šestačtyřiceti letech

24.05.2017 | Sex a vztahy

Pokud se zeptá člověk pětadvacetiletého, kdy má člověk nejlepší sex života, nemůže odpovědět jinak, než že to bylo někdy v období do pětadvaceti. Když se ale zeptáte osob, které jsou už ve fázi stárnutí a pomalého útlumu, bude jejich odpověď věrohodnější. A pokud se někteří třicátníci bojí věku mezi čtyřicátým a padesátým rokem života, pak by jejich úzkost mohl utlumit fakt, že je čeká nejlepší sex života. Podle osob starších šedesáti let mají lidé největší požitek z milování v období kolem šestačtyřiceti.

Vyplývá to z výzkumu společnosti Happify, která se záměrně ptala starších ročníků, které jsou sice ještě pohlavně aktivní, ale už je čeká jen stárnutí a pomalý útlum. Z šestadvaceti tisíc dotázaných z různých zemí Evropy se většina vyjádřila tak, že nejlepší sex má člověk kolem šestačtyřicítky.

Nejspokojenější se svým sexuálním životem jsou přitom Švýcaři, následují Španělé a Italové. Dále z průzkumu vyplývá, že jen třetina žen pravidelně dosahuje orgasmu, zatímco mezi muži je to dvojnásobek. Ženy nejvíce odrazuje od sexu stres.

Méně může být více

Obecně se i mezi odborníky soudí, že s věkem upadá pohlavní aktivita lidí kvůli zhoršujícím se sexuálním funkcím. Jenže moderní výzkumy odhalují, že tomu tak není. Nebo je to alespoň tvrzení zavádějící. Sice klesá frekvence pohlavních styků, ale zato roste jejich kvalita. Starší lidé si sex umějí lépe užít a bývají uspokojenější, i když čelí zdravotním problémům.

Tvrdí to také psychiatři Miri Forbesová a Robert Krueger z University of Minnesota spolu s kolegou Nicholasem Eatonem ze Stony Brook University. Podle jejich zjištění platí obecné reálie týkající se stáří také na pohlaví život. Člověk se stává zkušenějším a jeho dovednosti se zlepšují. To se promítá také do sexu, který si lidé vyššího věku umějí lépe užít, víc vychutnat a intenzivněji prožít.

Nové průzkumy dokazují, že většina lidí starších šedesáti let je sexuálně aktivní. A třebaže skutečnost, že tyto ročníky mají mnohem více zdravotních potíží, které jim mnohdy brání si užívat sex ve stejném rozsahu jako lidé zdraví, neznamená to, že prožitky ze sexu mají starší lidé horší než ti mladší.

Stejně jako to platí i v jiných případech, kvantita neznamená nutně také vyšší kvalitu. A třebaže studie zmíněných autorů vychází ze subjektivního hodnocení a neodhaluje tedy obecnou kvalitu sexu, osobně lidé po šedesátce hodnotí svůj sexuální život mnohem lépe a jsou spokojenější než lidé mladší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat