Jste mladí duchem? Sex si užíváte víc

Tvrdí se, že věk je pouze číslo a každý jedinec je tak starý, jak se cítí, nikoli kolik mu říká jeho rodný list. Rozhodně to platí v sexu. Podle kanadských vědců je dobré cítit se vnitřně mladý. Čím mladším se člověk s přibývajícími roky cítí být, tím kvalitnější má pohlavní život. A tím spokojenější s ním pak je.

„Jednou věcí, kterou jsem se naučil ze studia stárnutí dospělých, je, že stárnutí nemusí nutně znamenat období úpadku. Věk není jediná kategorie pasující na všechny situace, stárnutí je ve svém významu velmi variabilní. Co z našich dat jasně vyplynulo, byl fakt, že cítit se mladší má výrazný vliv na to, jak lidé vnímají kvalitu svého sexuálního života a jak se o sex zajímají,“ přiznává profesor Steven Mock z University of Waterloo.

Nicméně jednu věc pocit mladistvosti neovlivňuje. A to je frekvence pohlavních styků. Lidé, kteří se cítí mladí duchem, nesouloží častěji než ti, kteří se cítí na svůj věk nebo si připadají starší.

„Cítit se mladší, než čemu odpovídá chronologický věk, má vliv na kvalitu sexuálního života a zájem o sex,“ dodává profesor Mock.

Sexem k mládí

Ačkoli pocit mladistvosti podle výše zmíněného výzkumu neovlivňuje frekvenci pohlavních styků, naopak to prý funguje! Sex je totiž zdravý. A pokud si ho člověk dopřává víc než jednou týdně, je ještě zdravější. U mužů má navíc výrazně ochranné účinky s ohledem na prevenci rakoviny a chorob srdce. U obou pohlaví vyhlazuje vrásky a čtyři soulože týdně během života zpomalí stárnutí tak, že člověk vypadá o sedm let mladší. Navíc má vysokou šanci, že se dožije devadesátky.

„U mužů, kteří mají dva a více orgasmů týdně, se riziko předčasného úmrtí sníží na polovinu. I když se do analýzy započtou další rizikové faktory, vysoká sexuální frekvence snižuje riziko rozvoje chorob oběhové soustavy a mrtvice,“ tvrdí vědci z Bristolské univerzity opírající své závěry o desetiletý výzkum.

„Sex produkuje lidský růstový hormon, který likviduje volné radikály ze znečištění a jiných škodlivých látek životního prostředí, chrání buněčné stěny v pokožce a uvolňuje svaly, které způsobují vrásky,“ vysvětluje doktor David Weeks z Royal Edinburgh Hospital.

Také častá ejakulace v mládí a středním věku – nejlépe každý den – je prevencí rakoviny prostaty ve věku vyšším. Muži, kteří mají pravidelně sex nebo alespoň onanují, onemocní rakovinou prostaty mnohem vzácněji než ti, kteří ejakulují jen párkrát za týden.

Sex také ulevuje od bolesti, pomáhá usnout a snižuje míru stresu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat