Demisexuály vzrušuje hluboká citová vazba

03.09.2017 | Sex a vztahy

Zdá se, že na mysli každého dnešního člověka je sex. Ale není tomu tak. V populaci je řada těch, kteří sice fyzickou stránku lásky neodmítají, ale protiví se jim její provozování s někým, koho hluboce citově nemilují. Odborníci je označují jako demisexuálové.

Ačkoli můžou mít zdravé libido, na prvním rande by nedali svému protějšku ani polibek. Sex připadá v úvahu až poté, co se vážně zamilují do osobnosti protějšku.

Nejdřív city, potom postel

Demisexuálům totiž jde skutečně o osobnost a její vlastnosti, což je pro ně vzrušující. Charakter však člověk nepozná plně na prvním ani druhém rande. S demisexuálem se tak zájemce o něj vyspí nejdříve po několika týdnech či měsících randění.

Demisexuály ale nevedou k tomuto chování víra či náboženství, motivem je skutečně fakt, že je přitahuje hluboké citové pouto k osobnosti, do níž se musejí zamilovat. Teprve po vytvoření hlubokého emočního vztahu pouštějí druhého do své zahrádky rajských rozkoší.

Láska na první pohled. Co to je?

Pro demisexuály je typické, že ačkoli mají pohlavní život, nikdy k nikomu nezahořeli sexuálně na první pohled. Koncept zamilování na první pohled je pro ně naprosto nesmyslný a nedokážou ho pochopit. Pokud po nich někdo vyjede po pár minutách či hodinách seznámení, dokonale se jim zhnusí.

Termín popisuje osobu, která si musí vytvořit velmi silné emoční připoutání k někomu jinému, než je schopna se zapojit do fyzického vztahu s ním,“ tvrdí psychologická definice.

Název vychází z latinského demi (půl) a sexuál. Dotyčný je tedy polovičně sexuální, tedy nikoli primárně fyzicky, ale je vzrušován silnými city.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat