Seniorům milování prospívá. Mají díky němu lepší paměť a bystřejší mysl

Sex je aktivita prospívající zdraví člověka v každém věku. Ale jak organismus stárne, blahodárné účinky sexu se prohlubují. A prosperuje z něj především lidská psychika. Senioři souložící alespoň jednou týdně mají výrazně lepší paměť a bystřejší myšlení.

Vědci z Oxfordské univerzity to tvrdí na základě srovnání několika osob ve věku padesát až třiaosmdesát let. Měřili u nich výkon paměti a různé parametry myšlení. Srovnali to s mírou pohlavní aktivity v posledních dvanácti měsících a zjistili, že nejlépe jsou na tom ti senioři, kteří se fyzicky milují s partnerem alespoň jednou týdně.

„Musíme dále zkoumat, jaký vliv má sex na osoby, které přesáhnou půlstoletí života,“ míní doktorka Hayley Wright z Coventry university, která na výzkumu spolupracovala s kolegy z Oxfordské univerzity.

Co podpoří touhu

Že byste potřebovali své libido nějak povzbudit? Pak si zkuste dopřát povolený a zcela přírodní doping! Existují totiž potraviny, které vás patřičně naladí a rozproudí krev v žilách – a nejen tam. Za jaké dobroty vás partner může jenom pochválit?

Avokádo

Pokud jde o milostné nakopávače, plod hruškovce přelahodného je určitě dobrou volbou. Ostatně, za kouzelné ovoce plodnosti ho považovali již v 15. století, a to o ledasčem vypovídá. Avokádo díky vysokému obsahu nenasycených tuků zlepšuje průtok krve cévami, přičemž se řádného prokrvení dočká samozřejmě i kompletně celý reprodukční systém. Navíc vás obohatí o sloučeninu zvanou thiamin, kterou lékaři spojují se zvýšenou sexuální touhou.

Banán

Míjíte banány v obchodě bez povšimnutí? Chyba – a to pořádná. Mají totiž velkou moc a dokážou odplavit stres dřív, než se nadějete. Kromě draslíku v nich naleznete také aminokyselinu tryptofan, která značně pomáhá při produkci serotoninu, tedy hormonu štěstí. Už po pár sladkých soustech zamáváte nervozitě na rozloučenou a přivítáte příjemné duševní rozpoložení. Není tohle předzvěst příjemného večera?

Citron

Využíváte schopnosti žlutého pomocníka jenom tehdy, když jste nemocní? Věřte, že i jindy vám přijde k duhu. Citron platí za bohatou zásobárnu vitaminu C, kyseliny listové a antioxidantů. Koktejl těchto složek pozitivně působí na pohlavní orgány, zachovává je zdravé a plně funkční. A platí to pro obě pohlaví! Tudíž pár kapek dopřejte i své polovičce, tím se určitě nic nezkazí…

Fíky

Toto ovoce s podivným tvarem má dlouhou historii a jeho pověst, jakožto posilovače plodnosti, ho doslova předchází. Hlavní fíkovou předností je množství železa, draslíku a hořčíku, což jsou stimulanty milostné touhy jako vyšité. Nutno dodat, že konzumace fíků je prospěšná jak pro dění v ložnici, tak pro zdraví srdce. A to se přece počítá!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat