Změny ve středním věku podporují ženy ve zkoumání vlastní sexuality

Ženy jsou v sexuální orientaci fluidnější než muži. A moderní společnost pohlížející na homosexualitu shovívavěji – a o to víc na tu ženskou – jim nebrání zkoumat své touhy. Podle vědců z Utahu v tom hraje roli ještě jiná věc – hormonální změny v době menopauzy.

Oběma směry

„Mnohem více žen (a stejně také mužů) je přitahováno oběma pohlavími, než by bylo exkluzivně přitahováno pouze stejným pohlavím, takže pozdější vztahy neznamenají, že ty předchozí heterosexuální byly neplatné,“ tvrdí doktorka Lisa Diamond z University of Utah.

Podle jejích výzkumů hrají velkou roli na fluidní chování v sexuální orientaci žen také hormony. A hlavně změny v době středního věku.

Nasvědčují tomu také slavné ženy, které začínají život v heterosexuálních vztazích, ale v době středního věku často zkoušejí také lesbické partnerky. Nebo v homosexuálním vztahu už zůstanou.

Více svobody

„Nevíme jistě, zda je fluidita pravděpodobnější v určitou fázi života. Ale pozorovali jsme jednu věc, jedinci a zvláště ženy procházejí životními změnami, které jim právě ve středním věku poskytují více svobody tohle zkoumat,“ dodává doktorka Diamond.

Podle ní ale může hrát roli také změna postoje společnosti. A protože před pětadvaceti roky, kdy byly mladé, nebyla doba jejich lesbickým vztahům tolik příznivá, je možné, že dnes – ve středním věku – se odvažují přiznat ke svým touhám také kvůli větší otevřenosti okolí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat