Drsná fakta o nevěře, která vás mohou zaskočit

Dnes prý podvádí každý druhý muž. Ovšem ani ženy rozhodně nejsou z obliga, neboť něžných hříšnic je přibližně 30 %. Co mají nevěrní pánové a dámy společného? Chodí si vyhodit z kopýtka hlavně tehdy, když jsou doma šťastní jako blechy! Ano, svět se opravdu zbláznil…

Nevěra je stará jako lidstvo samo. Ve starověku se přístup k cizoložství lišil podle společenské třídy. Starověký Řím dokonce na monogamii netrval vůbec a rozmanitý sexuální život považoval za právo každého jedince. Podobně to viděli i obyvatelé antického Řecka, zejména tedy muži, kteří kromě vlastní ženy obhospodařovali i kvanta svých milenek – a nikomu to nepřišlo divné.

Změna, co mnohým nebyla příjemná

Nevěra se za těžký hřích začala označovat až kolem 12. století, přičemž odhalené provinilce neminul trest. Tehdy se chodilo s máslem na hlavě uličkou hanby. Kdyby taková pravidla platila dodnes, musela by mít ostudná ulička velikost několika fotbalových hřišť. Proč? Odpověď je jasná – dnes zahýbá kde kdo. A šokujících pravd o návštěvách cizí postele je víc, než je snesitelné. Co o nevěře asi nevíte, ale možná byste měli?

Mimomanželské poměry jsou standardním stavem

Kolik lidí dnes vlastně nasazuje své právoplatné polovičce parohy jak vrata? Ať už vás napadne jakýkoli procentuální podíl, ještě „přitlačte“. Statistiky proradnosti zůstávají podle odborníků již několik let konzistentní, což znamená, že se až na malé odchylky příliš nemění. Pravda je taková, že v moderní době prý podvádí zhruba 50 % mužů a 30 % žen. Tedy alespoň taková čísla potvrdilo několik nezávislých vědeckých studií.

Zahýbají hlavně ti, kterým to doma klape

Také se přikláníte k názoru, že nevěra nastává ve chvíli, kdy dotyčnému na domácí půdě něco chybí? Třeba pochopení, důvěra, podpora, harmonie, sex – takových faktorů může být spousta. I když to zni logicky, je to přesně naopak. Divíte se? Nejste sami. Studie provedená uznávanou biologickou antropoložkou Helen Fisher, která se uskutečnila na americké univerzitě Rutgers se sídlem v New Jersey, naznačuje, že převážná většina „zahýbačů“ označuje své manželství za šťastné a spokojené. Tak to je síla!

Za všechno může internet. To je zlo

Aby toho nebylo málo, vyšla najevo i další „jobovka“. Tentokrát ji má na svědomí průzkum amerického výzkumného ústavu National Opinion Research Center, který sídlí v Chicagu. Tamní odborníci na jeho základě došli k názoru, že internet zvyšuje šance na nevěru o celých 40 %. On-line virtuální svět se všemi svými sociálními sítěmi a komunikačními kanály prý poskytuje příležitosti k navázání „zakázaných“ vztahů. Pánové na netu hledají sexuální povyražení, ženy zase lásku, kterou postrádají. Takový je názor vědců! Možná je načase vytáhnout wifi router ze zástrčky a vrátit se zase na stromy – tedy obrazně řečeno. Nebo máte jiný názor?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat