Nahota je dnes běžnější v online světě než v tom reálném

10.04.2018 | Sex a vztahy

Když Mário Petreje loni poprvé v České republice uspořádal Výstavu skutečných nahých žen, rozdělil tuzemsko na dva tábory. Jedna část obyvatelstva se cítila pohoršeně a výstavu odsuzovala, druhá část naopak výstavu vítala. Nyní se výstava vrací opět do Česka! Proč byste ji podle samotného autora měli navštívit?

Co bylo prvotní myšlenkou pro uspořádání výstavy Voayer?

Nikdy pred tým som nič neorganizoval, dokonca ani výstavy som nenavštevoval. Jednoducho som chcel usporiadať svoju prvú akciu v živote a vymyslel som si Výstavu nahých žien. Je to predsa skvelý nápad. Ľudia sa odjakživa radi pozerajú na iných ľudí. A při vnímaní nahoty sme plne prítomní a prítomnosť je jediný život, ktorý máme k dispozícii. Okrem toho nahota je dnes bežnejšia v online svete jako v realite. Sám poznám niekoľko partnerských alebo či manželských párov, v ktorých sa partneri už skoro ani nevidia.

Lišilo se přijetí u českého a slovenského publika?


"Z mojej výstavy ľudia s naozaj odchádzajú so skutočne životným zážitkom. V priestoroch výstavy je vo veľkej miere prítomný pokoj a láska. A to sú príťažlivé emócie," říká její autor Mário Petreje.

Pravdivá odpoveď znie, nie. Reakcie ľudí, ktorí výstavu VOAYER navštívili sa nelíšia, všetci si z nej odnášajú skutočne životný zážitok. Každý sa v priestoroch výstavy naplno venuje vnímaniu svojej prítomnosti. Nie každému sa výstava páči a to je dobře. Pred každou výstavou odporúčam návštevníkom aby nemali očakávania a prišli s otvorenou mysľou. To úplne postačuje. No rozruch okolo českej výstavy je samozrejme väčší. Vaše médiá sa totiž neboja alebo nahnbia písať aj o takejto udalosti a to si vážim. No slovenským médiám nič nevyčítam. Je to logické. Každou ďalšou výstavou je o informácie z nej väčší a väčší záujem. Takže to má logiku.

Převládaly spíše kladné, nebo negativní reakce? A čím si to vysvětlujete?

Počas minuloročnej výstavy som prvý krát dal k dispozícii knihu, do ktorej návštevníci písali svoje pocity. Nenašiel sa tam ani jeden negatívny názor. Stále sa opakujem, no rád, z mojej výstavy ľudia s naozaj odchádzajú so skutočne životným zážitkom. A niet sa čomu čudovať, pretože ten zážitok vytvárajú ľudia – modelky aj návštevníci. Smelo môžem povedať, že v priestoroch výstavy je vo veľkej miere prítomný pokoj a láska. A to sú veľmi príťažlivé emócie, bez ktorých by to nefungovalo. Určite sa môžu vaši čitatelia prísť pozrieť.

Je něco, co vás na českých návštěvnících výstavy překvapilo?

Nič. Nemám očakávania. Bolo by to odo mňa divné odporúčať ľuďom aby prišli bez nich a sám by som si o nich nejaké vytváral. Nech už o výstave tvrdím čokoľvek, nezabúdam na to, že je to len výstava – hoci krásne úprimná, otvorená a hlavne skutočná.  

Jací návštěvníci vlastně výstavu navštěvují?

Výstava skutečně nahých žen

Poslední výstava skutečných nahých žen se uskuteční 17. až 21. dubna 2018 v Galerii Tančícího domu. Každý výstavní den se svlékne 13 modelek, které si návštěvníci budou moci nejen prohlédnout, ale některých se dokonce i dotýkat. Pokud se tedy návštěvník rozhodne navštívit výstavu po všech pět dnů, může se těšit celkem na 65 skutečných nahých žen v různých polohách. I letos si budou moci během této výstavy návštěvníci prohlédnout „zakázaná“ díla uznávaného fotografa Petra Jedináka, který fotografuje ženské orgasmy technikou zvanou ambrotypie.

Na výstavu chodia ľudia všetkých vekových kategórií. Samozrejme všetci starší jako osemnásť rokov. Oslovila ma však aj jedna mamička, či b mohla prísť so sedemnásť ročným synom. No možné to nie je. Návštevníci musia byť plnoletí. Prichádzajú partnerské jako aj manželské páry a výnimkou nie sú ani dôchodcovia.

Jsou návštěvníci výstavy spíše „pasivní pozorovatelé“, nebo využívají možnosti se aktivně zapojit (dotknout se modelek, zapojit se do výstavy apod.)?

Áno, niektorých modeliek je možné sa aj dotknúť a áno, vždy sa nájde dostatok tých, ktorí túto možnosť využijú. Aj tento rok bude niektorým návštevníčkam umožnené vyzliecť sa priamo počas vstupu. Stačí, keď osloví niektorého z mojich kolegov organizátorov.

V čem se bude letošní výstava v Tančícím domě lišit od minulého ročníku?

Iná bude už tým, kde sa uskutoční. Priestory v Tančícím domě sú unikátne a typicky výstavné. Modelky budú až na troch podlažiach a to dodá výstave úplne inú atmosféru jako doposiaľ. Súčasťou výstavy budú aj zakázané orgazmické portréty Petra Jedináka. Potrvá až päť dní a v každom z nich sa ukáže trinásť nových žien. A v niektorých vstupoch bude modeliek ešte viac. Záleží, koľko odvážnych návštevníčiek sa príde pozrieť a rozhodne ukázať. :)

Proč jste se rozhodl doplnit výstavu právě fotografiemi Petra Jedináka?

Mám rád jeho tvorbu.

Proč by měl podle vás člověk výstavu navštívit?

Pretože chce. Iný dôvod prečo navštíviť výstavu VOAYER a vlastne ani hocijakú inú, neexistuje. Ľudia by mali robiť to čo chcú.  Ani ľudí z môjho okolia neprehováram k tomu aby si výstavu prišli pozrieť. Rešpektujem to, že to nie je pre každého a zároveň dodávam, že to pre každého je. Skutočne každý dospelý člověk si môže prísť výstavu VOAYER pozrieť. Nie všetkým sa musí páčiť. Na jedno však upozorním, nesnažte sa moju výstavu chápať či hľadať niečo viac – nejaký význam. Toto ma nezaujíma. Nie je třeba ju chápať ani hľadať čo tým chcel autor povedať. Je to jednoducho výstava skutočných nahých žien a bodka. Že si však každý z návštevníkov odnesie skutočne životný zážitok – to je isté :) Spolu s modelkami a celým mojim tímom sa tešíme na každého otvoreného návštevníka, ktorý si príde pozrieť Poslednú Výstavu skutečných nahých žen do Tancujúceho domu. Vstupenky je možné zakúpiť aj na mieste alebo na Ticketportal.cz.

Více informací najdete na voayer.cz

Vstupenky jsou k dispozici v síti TicketPortal.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat