Proč ženy lžou o svých milencích na jednu noc

03.12.2019 | Sex a vztahy

Sexuologické výzkumy opírající se o výpovědi lidí jsou vždy nepřesné. Může za to především kulturní vliv a stigmatizace sexuálního chování žen, které jsme se dosud nezbavili. Když má muž spousty sexuálních partnerek a provozuje sex na jednu noc, není kurevník, je to hřebec. Když se stejně chová žena, je to kurva, nikoli sexbomba. A to je prostým důvodem toho, proč jsou extrémně zkreslená data v průzkumech počtu sexuálních partnerů. Muži nadhodnocují a dělají ze sebe hřebce, ženy podhodnocují, aby vypadaly cudněji.

Společnost stanovuje do značné míry normy sexuálního chování. U mužů se toleruje mnohem více, když provozují sex na jednu noc a mají více sexuálních partnerek. Ženy jsou ale za stejné chování odsuzovány. Kvůli tomu se liší výsledky průzkumů o počtu sexuálních partnerů mezi muži a ženami.

Vědci z University of Glasgow tvrdí, že muži mají tendenci nadhodnocovat a mají také horší paměť než ženy. Ty si pamatují většinou mnohem lépe, s kým měly sex. Ale také mnohem méně často jsou ochotny přiznat, že na sexu na jednu noc není vůbec nic špatného.

Z průzkumů počtu sexuálních partnerů pak vyplývá, že muži uvádějí většinou dvojnásobný počet sexuálních partnerek než ženy.

„Přesné údaje o sexuálních partnerech jsou ale klíčové pro řadu výzkumů včetně těch, které odhadují trendy v sexuálním chování a prevenci pohlavně přenosných chorob a modelují míru přenosu nebezpečných infekcí jako HIV v populaci,“ vysvětluje doktorka Kirstin Mitchell z University of Glasgow.

Co ukazují průzkumy?

Průzkumů zaměřených na sexuální život, nejen počet partnerů, je celá řada. A mnohé se z nich o sobě i dozvíme. Co nám také ukázaly?

  • 30 % dotázaných mužů uvedlo, že se v životě zamilovali na první pohled. Stejnou zkušenost ovšem udalo jen 21 % žen.
  • 42 % ženatých respondentů odpovědělo, že ví, že je jejich partnerka podvedla/podvádí s jiným mužem.
  • Z dalšího výzkumu zas vyšlo, že 43 % „nevěrnic“ jsou blondýny, 23 % brunety a 11 % nevěrných žen tvoří černovlásky.
  • 61 % žen a 90 % mužů přiznalo, že mají sexuální představy o lidech, které potkávají.
  • Většina mužů dokáže podvědomě rozpoznat, kdy má žena plodné období – v tu dobu se jim zdá nejpřitažlivější.
  • V průměru strávíme za svůj život 20 160 minut (neboli 2 týdny) líbáním.
  • Ženatí muži, kteří svým manželkám pomáhali v domácnosti, se s partnerkami milovali častěji než ti, kterým domácí práce nic neříkají.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat