Muži by si na seznamku měli dát fotku, na které vypadají lehce nadprůměrně

10.10.2018 | Sex a vztahy

Výzkum psychologů z Oxfordské univerzity dokazuje, že většina lidí na internetových seznamkách vypadá průměrně. A protože člověk při hledání partnera vždy míří o trochu výš, tedy do ligy vypadající o něco líp než on sám, muži mají největší úspěch, když vypadají lehce nadprůměrně. Jim přichází nejvíce reakcí a žádostí o seznámení.

Musejí se však smířit s tím, že je to právě od středního proudu, nikoli od těch vypadajících exkluzivně, jichž je na seznamce jen okrajová menšina.

Co neplatí pro ženy, platí pro muže

Podle vědců z Oxfordské univerzity však nejvíce na seznamce eHarmony získávají odpovědi a zájem žen ti muži, kteří na své profilové fotce vypadají v hodnocení fyzické přitažlivosti na šest z deseti bodů.

Ženy jsou tedy při hledání střízlivější a hledají muže jen o něco málo lépe vypadajícího, než je průměr. A to proto, že nejlépe vypadající muži jsou příliš atraktivní na to, aby byli věrnými manželi. U nich je totiž příliš vysoké riziko, že neodolají velkému zájmu sexu chtivých žen a budou zanášet či partnerku brzy opustí.

U mužů to ale neplatí. Ti naopak – i když sami nepatří mezi výjimečně vypadající – volí nejvíce mezi ženami, jejichž profilová fotka je hodnocena na osm z deseti bodů. Chtějí tedy velmi atraktivní partnerky, ačkoli těch nejlépe vypadajících se většina z nich bojí také.

Co snižuje atraktivitu

Z průzkumu oxfordských psychologů rovněž vyplývá, že jsou muži stále sexisticky smýšlející a žena, která udělá první krok, ztrácí v průměru patnáct procent ze své atraktivity.

„Pokud si myslíte, že jste dokonalí na sto procent, smiřte se s tím, že nebudete nejoblíbenější. U mužů je optimum na šesti až sedmi bodech z deseti, u žen na osmi až devíti,“ tvrdí autor výzkumu profesor Taha Yasseri z Oxfordské univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat