Nejčastější důvod, proč nemáme ve vztahu sex častěji

Tak to tak vypadá, západní společnost přestane úplně souložit. Ačkoli se o negativním vlivu stresu na zdraví člověka hovoří stále častěji, míra stresu v běžném životním stylu západního člověka stále roste. A podle britských expertů je dnes stres jedničkou mezi zabijáky libida. Jinými slovy nejčastěji za ztrátu chuti na sex může právě nadměrná psychická a fyzická zátěž související s každodenním životem.

Výsledky průzkumu BBC nepřekvapuje odborníky. Stres totiž produkuje zvýšenou hladinu hormonu kortizolu v krvi. Ten jednak tlumí sexuální centra v mozku, ale také působí negativně na schopnost vzrušení, zvlhčení, dosažení erekce a dosažení orgasmu.

Co všechno nás brzdí?

Nemoci fyzického těla jsou pak druhou nejčastější příčinou snižující chuť na sex, zatímco mentální potíže skončily na místě třetím. Pětici uzavírají starosti s dětmi a také nutnost chodit do zaměstnání.

„Překvapilo nás, že hodně dole v žebříčku jen s deseti procenty se umístily sociální sítě, které jsou dnes často viněny za pokles frekvence pohlavních styků u mladých, ale jejichž nadměrné používání především souvisí s omezením komunikace a narušením intimity ve vztahu,“ uvedla psycholožka Ellen Brady ze společnosti Relate v rozhovoru pro BBC Radio 5.

Jsme spokojení

Z průzkumu také vyplývá, že polovina mužů a žen (tedy minimálně ve Spojeném království) je spokojená se svým pohlavním životem. A čtyři z deseti dospělých jsou naopak velmi nespokojení.

„Zakažte si úplně sex, protože cokoli jste dělali doteď sexuálně, bylo špatně, musíte to vyhnat ze svého vztahu a začít znova, prostě se propojit emocionálně a intimně. Ale mezi pohlavími v tomto dost často nastává rozpor. Ženy většinou touží po emoční intimitě a polibcích a mazlení, zatímco pro muže to není priorita, naopak sex je pro ně prioritou,“ míní Brady.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat