Na předčasnou ejakulaci našli řešení. Léčí ji hormonem štěstí

20.02.2019 | Sex a vztahy

Předčasná ejakulace je jednou z nejčastějších sexuálních potíží mužů. Je sice běžná, ale působí vážné problémy ve vztahu. Než totiž na nějaký pořádný sex dojde, muž vyvrcholí. Pro muže je frustrující, že nemá výdrž, pro ženu, že ji nedokáže uspokojit.

I proto se léčbě předčasné ejakulace poměrně intenzivně věnuje výzkum. Vědci z New Orleans přišli na to, že lze tuto poruchu léčit blokováním hormonu oxytocinu.

Hormon lásky jako nepřítel

Lék už testovali na dvou stovkách mužů, kteří mají potíže s předčasnou ejakulací. Oxytocin je znám jako hormon lásky či vztahu. Tvoří se v těle a podporuje citové připoutání mezi dvěma osobami. Účastní se vzniku citové vazby v přátelství, mateřské lásce i té milenecké.

Ale podle posledních výzkumů také ovlivňuje nástup orgasmu u muže. A čím více hormonu v těle, tím rychleji muž vyvrcholí.

Dvě minuty slasti

Antagonistou (protihráčem) oxytocinu je lék cligosiban. Váže se na receptory oxytocinu a brání mu tak ovlivňovat dráhy a funkce v těle. Naopak muži, kteří trpí tzv. anorgasmií, nejsou schopni dosáhnout vrcholu, po podávání oxytocinu nosním sprejem, vyvrcholí.

Klinický test prokázal, že podávání cligosibanu prodlouží soulož z třiceti vteřin na dvě minuty. Tedy čtyřikrát.

„První testy léků byly velmi slibné, ve srovnání s placebo dvakrát účinnější, takže terapeutický účinek je nesporný,“ míní autoři z Tulane University v New Orleans.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat