Narcisové lžou o velikosti svého penisu

08.03.2022 | Sex a vztahy

Výzkum lidské sexuality je velmi nesnadná činnost. Odborníci totiž máloco mohou přímo změřit, a tak při zjišťování délky soulože, počtu sexuálních partnerů či délky penisu spoléhají na to, co jim lidé řeknou. Jenže ti neříkají pravdu. Své odpovědi upravují podle toho, co je společensky přijatelné.

O velikosti penisu to platí určitě. Vědci ze Severní Karolíny prokázali, že muži, kteří nejvíce podléhají potřebě vypadat podle toho, co je zrovna společensky v kurzu, nadhodnocují délku svého pyje (1).

Čím víc bodů, tím víc centimetrů?

Autoři z Clemsonské univerzity nejprve skupinu mužů podrobili testu Marlowe-Crowne společenské žádoucnosti, který odhaluje, jak moc člověk podléhá společenským normám a názorům, deformuje podle nich své názory a výpovědi a lže kvůli nim (2).

Po vyplnění dotazníku muži měli uvést, jak dlouhý je jejich penis v erekci. Čím více bodů na škále Marlowe-Crowne muži měli, tím uváděli delší penis.

Je tedy jasné, že čím více podléhali společenské představě o dokonalosti při prezentaci své image, tím spíš nadhodnocovali velikost pyje.

Kde je pravda?

„Výzkumy dokazují, že odpovědi veřejnosti jsou ovlivněny tím, co je považováno za společensky přitažlivé. Problém je, že vědci zkoumající sexualitu nikdy nemůžou ověřit pravdivost odpovědí. Ačkoli nemohla být velikost penisu u mužů ověřena, je velmi nepravděpodobné, že mnoho mužů uvedlo pravdivě skutečnou délku, nasvědčují tomu vztahy mezi vysokým skóre na škále testu a větší uvedenou délkou pyje,“ tvrdí profesor Bruce King z Clemson University (2). Podle něj je tedy mýtem to, že je průměrná délka penisu patnáct až šestnáct centimetrů, což vyplývá ze studií, v nichž muži délku uvádějí. Jen málo výzkumů penis mužům skutečně měřilo. Z nich ale vychází průměrná délka kolem 13,7 centimetru. A to se jeví jako pravděpodobnější (2).

Zdroj: (1) www.panafrican-med-journal.com/content/article/24/291/full/, (2) www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/0092623X.2018.1533905







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat