Čtyři syndromy, které mohou postihnout i vašeho muže

Vypadávání vlasů, selhání v posteli nebo život se šéfující ženou? To jsou jen některé mužské slabosti, které pánové neradi přiznávají. Jak tyhle pánské kostlivce ve skříni odhalit? Jakožto žena postupujte citlivě, jinak si uděláte nepřátele!

Hoď kamenem, kdo jsi bez viny. Trápí vás povislá ňadra, vrásky, či snad chronická žárlivost? Věřte, že občas to není nic proti tomu, co prožívají muži. Čím se někteří zabývají a s jakými záležitostmi se musí vypořádat?

Napoleonův syndrom

Napoleonův syndrom je syndrom malého vzrůstu. Darwinova teorie říká, že silnější přežije. V pravěku měli vyšší muži údajně více svalů a snadněji chytili kořist. Ideál velkého statného muže se zachoval dodnes. Dle jedné americké studie bývají malí muži méně aktivní, atraktivní, vydělávají menší množství peněz a jejich životní kariéra se neposouvá kupředu. Leckteří „menší“ se však dokáží vyhecovat k velkým výkonům, aby právě překonali svou tělesnou indispozici. Stojí je to ale příliš mnoho životní energie.

Gilgamešův syndrom

Některým mužům po padesátém roce života nejde přiznat, že to nejlepší už mají za sebou. Nejsou schopná přibrzdit, ale v momentě, kdy jim lékař pohrozí infarktem, uvědomí si, že jsou jen obyčejnými smrtelníky. Ostatně, podobně na tom i babylónský hrdina Gilgameš, který o svou nesmrtelnost přišel. Dnes je to tak, že většina mužů má starost o svoji rodinu a až 70 % z nich se nejvíce obává pracovní neschopnosti.

Syndrom krále Davida

Když byl král David starý, položili k němu malé děvčátko, aby ho zahřálo. Dnešní muži, jež hledají o hodně mladší partnerky, si chtějí zahřát spíš své sebevědomí. U mladých dívek hledají spásu, chtějí začít znovu. Často si ani neuvědomují, jak vysoká může být cena za takový vztah. Nejenže musí čelit nepříjemným otázkám, ale postupem času tihle pánové stejně zjistí, že „čerstvé masíčko“ je miluje pro to, co dokazují, nikoli pro ně samotné. A jak vlastně přemýšlí taková téměř náctiletá, která si najde o dost staršího druha? Ve většině případů jí jde o určité sociální jistoty, peníze a moc, na které je zvyklá od vlastního otce. Máte ve svém okolí někoho takového?

Vulkánův syndrom

Až 40 % mužů má obavy ze selhání v posteli. Pánové vidí sex jako pole pro výkon a dominanci. Kolapsy a trapasy v intimní oblasti prožívají jako první projev stárnutí, který má vliv na jejich psychickou pohodu a sebevědomí. V těchto případech hodně záleží na přístupu jejich partnerek. Dokážete vůči svému partnerovi projevit empatii a pochopení?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat