Milostné polohy, které zaručují oplodnění, jsou jen mýtus

01.05.2019 | Sex a vztahy

K potvrzování mýtů dochází tehdy, když ho někdo otestuje a náhodou mu vyjde. Sice je to z hlediska vědecké statistiky náhoda, dotyčný se ale utvrdí v tom, že metoda „zaručeně“ funguje a pošle ji dál. Jenže pro mnohé další to pak znamená opakovaná zklamání. A platí to i v případě doporučených poloh pro oplodnění.

Z hlediska nenáhody – statisticky průkazné platnosti – totiž nefungují. Pár šťastlivcům, jimž se díky nim podaří počít, se podařilo počít nikoli díky nim. Počali by i v jiné poloze.

O mýtech kolem početí teď publikovala rozsáhlou studii Asociace gynekologů a porodníků brazilské federace.

„Pozice při souloži nebo poloha ženy po souloži nijak nesouvisí s vyšší šancí na početí,“ tvrdí hlavní autor studie doktor Bruno Ramalho de Carvalho.

Ani poloha, ani strava

Některé ženy, které mají problémy s početím, tak po souloži zůstávají obličejem v polštáři s pozvednutou pánví, aby sperma nevyteklo z vagíny. A jiné dokonce drží svíčku u zdi.

Stejným mýtem jako poloha při souloži je také to, že strava může ovlivnit šanci na početí u ženy. Nemůže. Ale opak je pravdou v případě muže. Ten totiž jídelníčkem a sportem může výrazně zvýšit kvalitu svých spermií a zvýšit šanci na početí.

Mýty letící sítěmi

„Snadný přístup k informacím a sociální sítě umožňují nepravdivým teoriím šířit se enormní rychlostí,“ tvrdí doktor Ramalho de Carvalho.

Neplatí také mýtus o tom, že muži s nižším počtem spermií v ejakulátu by měli před souloží několik dní neejakulovat.

„Zajímavé je, že výzkumy dokazují opak, muži s nízkou koncentrací spermií by měli naopak ejakulovat denně,“ tvrdí Ramalho de Carvalho.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat