Milostné polohy, které zaručují oplodnění, jsou jen mýtus

01.05.2019 | Sex a vztahy

K potvrzování mýtů dochází tehdy, když ho někdo otestuje a náhodou mu vyjde. Sice je to z hlediska vědecké statistiky náhoda, dotyčný se ale utvrdí v tom, že metoda „zaručeně“ funguje a pošle ji dál. Jenže pro mnohé další to pak znamená opakovaná zklamání. A platí to i v případě doporučených poloh pro oplodnění.

Z hlediska nenáhody – statisticky průkazné platnosti – totiž nefungují. Pár šťastlivcům, jimž se díky nim podaří počít, se podařilo počít nikoli díky nim. Počali by i v jiné poloze.

O mýtech kolem početí teď publikovala rozsáhlou studii Asociace gynekologů a porodníků brazilské federace.

„Pozice při souloži nebo poloha ženy po souloži nijak nesouvisí s vyšší šancí na početí,“ tvrdí hlavní autor studie doktor Bruno Ramalho de Carvalho.

Ani poloha, ani strava

Některé ženy, které mají problémy s početím, tak po souloži zůstávají obličejem v polštáři s pozvednutou pánví, aby sperma nevyteklo z vagíny. A jiné dokonce drží svíčku u zdi.

Stejným mýtem jako poloha při souloži je také to, že strava může ovlivnit šanci na početí u ženy. Nemůže. Ale opak je pravdou v případě muže. Ten totiž jídelníčkem a sportem může výrazně zvýšit kvalitu svých spermií a zvýšit šanci na početí.

Mýty letící sítěmi

„Snadný přístup k informacím a sociální sítě umožňují nepravdivým teoriím šířit se enormní rychlostí,“ tvrdí doktor Ramalho de Carvalho.

Neplatí také mýtus o tom, že muži s nižším počtem spermií v ejakulátu by měli před souloží několik dní neejakulovat.

„Zajímavé je, že výzkumy dokazují opak, muži s nízkou koncentrací spermií by měli naopak ejakulovat denně,“ tvrdí Ramalho de Carvalho.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat