Ženy jsou ve skrývání podvádění mnohem nápaditější

17.05.2021 | Sex a vztahy

Muži jsou prý více nevěrní než ženy. Jejich touha po rozsévání svého genetického fondu jim ale ubrala na umění své avantýry skrývat. Jsou špatní i při posuzování toho, zda má tendenci k nevěře jejich družka. A to jednoduše proto, že žena ztrátou partnera ztrácí víc. Muž to má jednodušší.

Muži rozsévají tajně po okolí, ale doma chtějí mít jistotu, že vychovávají – investují svou energii do vlastní DNA. Když tak odhalí nevěru své partnerky, snadno ji odvrhnou. Aby tomu žena předešla, získala výhodu v tom, že muž u ní nevěru hůř poznává. Je to totiž žena, která otěhotní a nese všechna s těhotenstvím a porodem spojená rizika. A je to také ona, komu většinou děti zůstávají na krku do dospělosti. Aby ji muž, který pomáhá s výchovou a obživou potomků, neopustil, musí ho hlídat. Proto také snadněji pozná, kdy je nevěrný.

Jeden pohled stačí

Žena především pozná mezi potenciálními budoucími partnery jedince, kteří mají tendenci být nevěrní. A dokáže se jim vyhnout. Psychologové z Perthu v experimentálním výzkumu prokázali, že pouhým pohledem do obličeje muže dokážou ženy určit jedince, kteří jsou náchylní k nevěře.

Muži jsou také dobří v odhadování tendence k nevěře u mužů. Zřejmě proto, aby poznali včas potenciální soky, kteří se jim budou snažit svést partnerku. Přitom ale muži velmi špatně odhadují při pohledu do obličeje ženy, zda má tendenci je podvádět, či nikoli.

„Jak muži, tak ženy velmi přesně odhadují z pohledu do obličeje muže, jestli má tendenci být nevěrný, ale nepoznají to z obličeje ženy,“ tvrdí autoři z University of Western Australia.

Nevěrnické úspěchy

Autoři dále uvádějí, že sedmdesát procent lidí z více než padesáti kultur světa se pokusilo svést zadaného člověka a šedesát procent z nich mělo úspěch.

Ženy i muži posuzují nevěru u mužů podle typicky maskulinních rysů. Výrazné brady, mohutných čelistí, vystouplých lícních kostí, výrazného nosu a mohutnější nadočnicové klenby.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat