Žena s alkoholem v ruce je muži vnímána jako svolná k sexu

04.06.2023 | Sex a vztahy

Současná západní společnost podléhá silným předsudkům, když vidí ženu s alkoholickým nápojem v ruce. Muži i ženy začnou tuto vnímat jako méně lidskou bytost. Navíc si o této ženě myslí, že je svolná k sexu a je promiskuitní. I když to ve skutečnosti není pravda.

Psychologové z Worcesteru provedli řadu experimentů, v nichž sledovali chování téměř čtyř stovek mužů a žen (1).

Pivo versus voda

Experimenty byly řízeny tak, aby chování vůči druhým a názory na ně účastníci nemohli vědomě upravovat podle toho, co by bylo vhodné si myslet a říkat (1).

Z výsledků pokusů a vyhodnocení vyplývá, že muži i ženy naprosto odlišně hodnotili jednu a tutéž ženu, když držela v ruce láhev s pivem a když držela v ruce láhev s vodou. Pokud měla v ruce láhev s pivem, byla oběma pohlavími považována jako méně lidská, opilá a sexuálně přístupná (1).

U mužů bez předsudků

Srovnání muže s pivem a muže s vodou v ruce však k žádnému takovému rozdílu v hodnocení a předsudkům nevedlo. „Je to šokující zvláště proto, že jen láhev piva v ruce silně v lidech podporuje dojem, že je žena opilá a svolná k sexu. A přitom to samé vůbec neplatí u mužů,“ tvrdí profesorka Jeanine Skorink z Worcester Polytechnic Institute (1).

Zdroj: www.jstor.org/stable/48576874






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat