Cviky i bylinky, které zvýší ženské libido

Pro většinu žen je běžné zvyknout si na nízkou sexuální aktivitu a línější libido. Ty jiné se však s něčím takovým nehodlají smířit. Patříte spíš do té druhé skupiny? Pak musíte vědět, čím svůj milostný život opětovně nakopnout! Který postup se jeví jako nejúčinnější?

Statistiky hovoří jasně. Až 43 % žen má příležitostně nízké libido, 10 % se potýká s chronickým nedostatkem sexuální touhy. Sexuologové však tvrdí, že jakmile pochopíte příčinu problému, lze podniknout kroky k nápravě. Sexuální apetit přitom ovlivňuje stáří, kdy úroveň estrogenů a testosteronu u žen přirozeně klesá. Na vině jsou však i léky, zdravotní problémy či těhotenství. Pokud víte, v čem je zakopaný pes, je cesta k obnově milostného života snadnější. Společně s těmito přírodními postupy se jedná o nejlepší sázku na oživení sexuálního apetitu!

Cvičení

Pravidelné cvičení může snížit stres, zvýšit průtok krve a zaplavit tělo hormony, jako jsou například endorfiny. Není divu, že cvičení může také pomoci zvýšit libido. V této souvislosti se doporučuje hodinka aerobního cvičení třikrát týdně.

Úprava jídelníčku

Rostlinná strava má na dění v ložnici výrazný vliv. Zlepšuje vitalitu, a tím, že je bohatá na rostlinné bílkoviny a antioxidanty, přispívá k optimální rovnováze hladin těch hormonů, které ovlivňují sexuální apetit. Jenom pozor, vyhněte se většímu množství alkoholu, který může snížit schopnost těla cítit vzrušení.

Minimalizace stresu

Stres a sex si spolu vůbec nerozumějí, ať se jedná o vypětí pracovní či vztahové. Abyste stres udrželi pod kontrolou, zůstaňte fyzicky aktivní, cvičte hluboké dýchání a najděte si čas na relaxaci.

Bylinky a potravinové doplňky

Tradiční léčebné systémy nabízejí několik možností pro léčbu nízkého libida. Osvědčuje se indický ženšen neboli ašvagandha či maca peruánská, dále muškátový oříšek, šafrán nebo prášek ze dřeviny Muira puama, který odbourává sexuální poruchy a zvyšuje chuť na pohlavní styk.

Sexuální terapie nebo poradenství v oblasti vztahů

Sexuální terapeut nebo kouč partnerských vztahů může pomoci najít způsoby, jak začít znovu a lépe. Proto se nebraňte s někým konzultovat, jak to u vás v ložnici chodí. Třeba přijdete na nové sexuální techniky a odstraníte nežádoucí bloky.

Sebeláska

Nízká sebeúcta a sebevědomí jsou hrobaři libida. Pamatujte, že negativní myšlenky ne vždy odrážejí pravdu o vašem těle. Choďte na kosmetiku a ke kadeřníkovi, hezky se oblékejte a do mysli si uložte zásadní poselství: „Jsem krásná a žádoucí.“ S touto „výbavou“ je snazší cítit sexuální potěšení.

Zbavení se tlaku

Některé ženy trpí tím, že nemají orgasmus (nebo jen zřídka). Do sexu se jim nechce, protože necítí závěrečnou tečku, sladký „výsledek“. Někdy je však přínosné se jen tak nechat unášet na vlně mazlení a romantiky – bez přehnaného očekávání. K partnerovi se chovejte jako na začátku vztahu, kdy jste se jeden druhého nemohli nabažit. Užívejte si blízkost a intimitu, která by mohla znovu zapálit jiskru vášně. A dejte tomu pár dní i týdnů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat