Mezi seniory prudce roste počet pohlavně nakažených

19.06.2019 | Sex a vztahy

Stále více starších párů se rozhoduje nedožít po boku partnera, s nímž nemají ideální vztah, a chtějí si poslední roky aktivního života užít. Proto přibývá rozvedených po šedesátce. Seznamovací aplikace jim pak umožňují snadno najít partnery na sex. Jenže bohužel s tím nesouvisí rozumné chování. Takže senioři souloží bez ochrany a výrazně se mezi nimi začaly šířit pohlavní choroby. Každoročně roste počet nakažených v této věkové skupině, především pak kapavkou.

Vyplývá to ze studie britských sexuologů.

Dvojnásobný nárůst

Ačkoli se jejich data opírají jen o chování seniorů v rámci Anglie, podle autorů bude trend podobný i ve zbytku Evropy, protože chování většiny národů je podobné.

Z analýzy dat vyplývá, že ačkoli počet nakažených pohlavními chorobami v posledních letech roste, protože je stále více lidí promiskuitních a provozuje nezávazný sexuální život, ve věkové skupině šedesát plus je nárůst nakažených dvojnásobný ve srovnání s průměrem celé populace.

Početí nehrozí, nemoci ano

„Spousta informačních kampaní o bezpečnějším sexu a pohlavních chorobách se zaměřuje na mladší lidi, a bohužel, znamená to, že mnoho lidí ve starších generacích nemá ponětí o symptomech těchto nemocí ani o tom, jak se můžou chránit. Také jsme pozorovali výrazný nárůst počtu seniorů na seznamovacích aplikacích, které zprostředkovávají seznámení za účelem náhodného sexu, s čímž souvisí nárůst počtu pohlavně nakažených,“ tvrdí doktorka Laura Joigneau Priet z kliniky Zava, která se výzkumem zabývala.

Senioři pocházejí z generace, která používala kondom jako ochranu před početím. A protože ženy jsou po menopauze a mnozí muži mají vasektomii, použití kondomu jim přijde zbytečné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat