Co vše má vliv na to, jak se cítíme během milování

Nejste spokojená se svým tělem? V posteli vám to neklape a vy nevíte, v čem je problém? Možná, že za všechno může doba! To, co slyšíte a vidíte, totiž ovlivňuje váš sexuální život víc, než si myslíte!

Americká sexuální terapeutka Laurie J. Watson tvrdí, že většina z nás si pravděpodobně uvědomuje, že ženy v naší kultuře čelí negativním zprávám. „Erotická stránka každé ženy je v ohrožení. Vše, co se týče vztahů, emocí, touhy i vlastních potřeb je každodenně napadáno,“ popisuje na svém blogu uvedená odbornice, která vyjmenovává ty největší novodobé prohřešky ovlivňující dámskou sexualitu.

Ženské tělo je jako objekt

V průběhu života, a zejména v citlivých pubertálních letech, žena získává nechtěnou sexuální pozornost. Ať už se jedná o hvízdání stavebních dělníků nebo zírání vrstevníků na bujný hrudník, takové chování ženu zraňuje. Dotyčná je tak konfrontována s tím, že se mužům líbí její zralé sexuální tělo, ne myšlení, povaha či cokoli jiného. To v některých zanechává negativní následky.

Žena, která chce sex, je děvka

„Tato zpráva je všudypřítomná – a populaci doprovází od předškolních let až do dospělosti. V pozadí se ukrývá ostrý kontrast mezi tím, že muž je lovec a dobyvatel, a silnou ženou, která má sexuální zájem. V kultuře je totiž zakódováno, že osoba, jež je vždy při chuti, má penis,“ objasňuje Laurie J. Watson s tím, že pro ženy je vždy klíčové, aby své tělo prozkoumávaly a dozvěděly se, jaké doteky jim dělají dobře. „Ano, tělo je nástrojem potěšení a nikdy si to nenechte vymluvit,“ nabádá expertka.

Je třeba mít míry modelky

Povrchní zaměření médií na vzhled a oblečení žen může v něžnějším pohlaví zanechat určité stopy. Mediální obraz se zřídka zaměřuje na ženský charakter, moudrost, intelekt nebo jinou vnitřní kvalitu. Stále jsou vyzdvihovány ideální míry, dokonalý vzhled, bezchybné tělo. Proto ženy až příliš často podléhají vlastní kritice, pozorují se a snaží se vyrovnat modelkám na obálkách časopisů. Věří totiž, že jedině tak budou šťastné.

„Jenže to je špatně. Vaše tělo je integrované a úplné. Uvědomte si, že na vašich činech a zkušenostech záleží víc než na fyzickém vzhledu. O svém těle mluvte, přijímejte sebe samu, a pokud máte dceru, zajímejte se i o její sexualitu,“ uzavírá Laurie J. Watson.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat